Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Hanne er vår nye kommunalsjef

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 17.07.2020 13:41:42
Hanne Stolt Wang

​Hanne Stolt Wang har begynt i jobben som kommunalsjef for oppvekst og kultur i Trysil. Fram til Geir Busterud kommer, skal hun også være rektor på Innbygda skole.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Hun ser muligheter i alt og ser på det som sin største styrke, Hanne Stolt Wang, vår nye kommunalsjef for oppvekst og kultur.

​Hanne er 53 år gammel og kommer fra Kongsvinger. Hun er gift, har tre voksne barn og ett barnebarn; lille Alma.

Elsker vinteren

At hun vendte øynene mot Trysil skyldes først og fremst at hun elsker skikkelige vintre. Det får hun sjelden i Kongsvinger lenger. Der blir det mest glatt. Hun liker både alpint og langrenn. Ikke rart da at hun har kjøpt seg leilighet med ski ut/ski inn i Trysilfjellet. Og det er ikke bare om vinteren hun trives utendørs. Å være ute i skog og mark er den største fritidsinteressen hennes.

Tre dager

Hun begynte i jobben 15. juli. Og allerede har hun fått sett mye av Trysil, takket være rådmann Jan Sævig som tok henne med rundt til alle skolene og barnehagene i Trysil første dagen, både de kommunale og de private.

- Trysil er vidstrakt og har masse ressurser. Her er det bare å gripe mulighetene, slår Hanne fast og er godt i gang med å gjøre seg kjent i kommunen og pugge navn på kartet.

Bli kjent

Nå er det stille i sektoren hennes. Skoler, barnehager, SFO og kulturskolen er stengt, og kulturfolket har ferie.

- Jeg gleder meg til å bli ordentlig kjent med alle enhetene etterhvert. Det er så mye spennende som skjer i Trysil, og alle lederne mine er motiverte og har pågangsmot. Vi skal jobbe mot samme mål. Kommuneøkonomien er utfordrende, så vi må sørge for å bruke pengene til elevenes, barnas, kulturlivet og frivillighetens beste, sier hun.

Skolebakgrunn

Hanne har lærer- og ledelsesutdanning. De siste årene har hun jobbet som rektor, avbrutt av ett år som konstituert kommunalsjef i oppvekstsektoren i Kongsvinger. Den besto av skole, barnehage, PP-tjeneste og barnevern.

- At Trysil har samlet oppvekst og kultur i én sektor, er genuint. Det gir oss en mulighet til å se helheten i ting som påvirker oss alle. Det er gull verdt, sier hun.

Sår frø

Sin største styrke som leder mener hun er at hun ser muligheter i alt, og at hun stort sett går rundt og er glad.

- Jeg liker å så frø. Så må folk være med og gripe mulighetene. Det er viktig å involvere folk. Jeg trives med å jobbe i team og se at folk lykkes. Da har jeg gjort jobben min, sier hun. 

Rektor også

Fram til Geir Busterud begynner, skal Hanne, som i sin karriere har vært innom de fleste nivåer innen oppvekst, også fungere som rektor på Innbygda skole, i tett samarbeid med assisterende rektor Trude M. Engh.

God mottakelse

Hanne er sikker på at hun kommer til å stortrives i Trysil.

- Folk her er så rause, blide og hyggelige. Jeg har blitt tatt så godt imot. Dette blir bra! sier hun.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 17.07.2020 14:45:55