Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Sysselsettinga i Trysil

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 15.01.2018 13:50:00
NAV-leder Hans Petter Nergård og ordfører Erik Sletten

​NAV-leder Hans Petter Nergård og ordfører Erik Sletten trekker fram to positive tendenser: Større nedgang i ledigheten sammenlignet med fylket og større nedgang i langtidsledige enn i Hedmark og på landsbasis.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

Tross en ledighet på 2,8 % i 2017 har vi en større prosentvis nedgang i arbeidsledigheten de to siste årene enn i Hedmark.

​- Vi har og ønsker å ha et enda større fokus på arbeidsmarkedet og sysselsettinga i Trysil kommune, og trass i større ledighet i Trysil enn i Hedmark, så ser vi flere positive tendenser, sier ordfører Erik Sletten.

Møte med NAV

- Det er gode tider i Trysil nå. Det skjer mye i kommunen vår, så hvorfor har Trysil relativt høy arbeidsledighet, undrer ordføreren. Ettersom NAV kan arbeidsmarked og sysselsetting, inviterte han NAV-leder i Trysil Hans Petter Nergård til et møte. Og på møtet kom det fram flere positive tendenser.

Ned 0,4 prosent i Trysil

Basert på tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) var arbeidsledigheten i Trysil i 2016 på 3,2 %. I 2017 var den på 2,8 %, en nedgang på 0,4 %. Og den nedgangen er større enn i Hedmark som hadde en nedgang i arbeidsledigheten på 0,2 % fra 2016 til 2017. Arbeidsledigheten i 2017 lå på 2 % i Hedmark.

Positiv utvikling

- Vi ser en positiv utvikling fra 2014 og fram til i dag. Arbeidsledigheten har gått mer ned i Trysil de tre siste årene enn i Hedmark, selv om vi fremdeles ligger over gjennomsnittet, sier Hans Petter Nergård. I midten av desember 2017 var det registrert 72 arbeidsledige i kommunen vår.

Langtidsledige ned

I Trysil var det ved utgangen av 2016 20 % langtidsledige i Trysil. Dette gjelder de som har vært arbeidsledig i 26 uker eller mer. Til sammenligning var det 27 % langtidsledige i Norge og 26 % i Hedmark. - Dette er et sunnhetstegn for Trysil, sier Nergård.

Sesongvariasjoner

På grunn av den gode sysselsettinga om vinteren i reiselivskommunen vår, så har vi en større ledighet om sommeren. - I andre kommuner i Hedmark, så ser vi at sysselsettinga øker om sommeren, sier Hans Petter som ønsker seg flere i jobb om sommeren.

Kompetanse gir jobb

Statistikken viser også at arbeidsgivere i stadig mindre grad benytter seg av ufaglært arbeidskraft enn tidligere. Så anbefalingen til de unge, men også de som er eldre, er å skaffe seg en formalisert kompetanse som gir et klart fortrinn når man skal søke seg ut i arbeidslivet.

Sist oppdatert: 15.01.2018 13:47:28