Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trysil bygger nye stier for stisykling

Fire menn i uteklær står ute i skogen, to av dme setter hver sin spade i jorda

​Denne glade arbeidsgjengen skal bygge sti for sykling ved Trysilfjellet Golfbane.
Målet er å bygge 80 meter sti om dagen.

Foto: Gro Kveldro Bruksås, Destinasjon Trysil

 

Trysil fortsetter sin stisykkelsatsing og bygger nå ut en åtte kilometer sti for sykling i området rundt Trysilfjellet Golfbane.

​Utbygningen som skjer nå skal bli til fine og tilrettelagte stier, perfekt for de litt mindre erfarne stisyklistene eller barnefamiliene. Målet er at disse stiene skal være klare til bruk sommeren 2015.

For alle

Mange av sykkelstiene som finnes i Trysil i dag er for erfarne stisyklister. Disse er gradert som røde eller svarte stier, noe som er krevende eller svært krevende. - Stiene som nå er under utbygging vil komplementere stitilbudet i Trysil med flere blå og grønne stier som er middels til lite krevende. De nye stiene skal være lekne og enkle, men samtidig skal du få følelsen av å være ute i skogen på en naturlig sti, sier prosjektansvarlig for Idrettsopplevelser i Trysil Anders Wassgren.

Tilbudet i dag

Mye er allerede gjort for å tilrettelegge for stisykling i Trysil. Terrengsykkelparken utenfor Radisson Blu Resort Trysil er en viktig del av satsingen. Parken inneholder blant annet en skills course og en flyttbar pump track. Et eget stisykkelkart er produsert med over 40 stier, og Fjellekspressen går som sykkelheis hver lørdag fram til høstferien. Markedssjef i Skistar Trysil Turid Backe-Viken forteller at dette er første året Fjellekspressen har vært åpen på sommerstid. - Tilbudet har blitt godt mottatt, og flere lørdager har over 200 personer tatt heisen, sier Backe-Viken.

Trysil Bike Arena

Destinasjon Trysil og samarbeidende aktører har utviklet en masterplan for stisykling i Trysil. Prosjektet som har fått arbeidsnavnet Trysil Bike Arena skisserer totalt en kostnadsramme på 25 millioner kroner over en tre til fire årsperiode.
Ønsker du mer informasjon, ta kontakt med prosjektansvarlig for Idrettsopplevelser i Trysil Anders Wassgren på telefon 992 71 451 eller på e-post anders.wassgren@gmail.com.

 

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:25:37