Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Ordfører og næringssjef på bedriftsbesøk

Næringssjef og ordfører
​Næringssjef Gro Svarstad og ordfører Ole Martin Norderhaug.
Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune
​​En spørreundersøkelse i omdømmeprosjektet viste at næringslivet ønsket bedre og tettere kontakt med kommunen. Derfor er bedriftsbesøk blant ordførerens og næringssjefens prioriterte oppgaver.
​- Vi ønsker å favne alle bransjer. De som ønsker besøk, kan melde sin interesse i en e-post til næringssjefen - gsv@trysil.kommune.no, sier ordfører Ole Martin Norderhaug.

Framtida

Ordføreren sier at kommunen ønsker å få høre hvordan bedriftene har det, hvilke tanker de har for framtida, og hva de forventer at kommunen skal bidra med.
- Vi ønsker å stimulere til flere etableringer, og ikke minst til å utvikle de bedriftene vi har. Bedrifter som ikke utvikles, vil etterhvert bli avviklet - så stort er kravet til stadig nytenkning. Trysil trenger flere arbeidsplasser. Næringsavdelingen i kommunen har god oversikt over hele hjelpeapparatet i Norge og har blant annet gode kontakter i Innovasjon Norge og Sintef. Næringsavdelingen har et godt omdømme i Innovasjon Norge på grunn av sin høye kompetanse. Den bør det lokale næringslivet benytte seg av i enda større grad, sier ordføreren. 

Kommunalt bidrag

Det er også viktig for næringssjefen og ordføreren å få informert næringslivet om hva kommunen driver med og kan bidra med i forhold til næringsutvikling.
- Vi opplever at næringslivet etterspør tjenester vi har hatt i flere år, for eksempel etablererskole, sier ordføreren.
Næringssjef Gro Svarstad presiserer at Trysil kommunes næringsfond og kraftfond har begrensede midler.
- Men vi kan være døråpner, tilrettelegger og samtalepartner og henvise folk videre, sier Svarstad som merker en større optimisme i næringslivet i Trysil enn bare for kort tid siden. Flere bedrifter er i gang med spennende utviklingsprosjekter.

 Mer informasjon

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 02.04.2016 00:51:35