Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Etablererkurs i Trysil

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 22.12.2016 07:50:00
Tre damer i gründerteam med papirer om etablererkurs

​Næringskonsulent Line Menes, næringssjef Gro Svarstad og jordbrukssjef Marianne Olsen utgjør Trysil kommunes gründerteam. Det er dem - enkeltvis eller sammen - gründere i Trysil først stifter bekjentskap med når de henvender seg til kommunen.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​31. januar startet vinterens etablererkurs i Trysil. Det går over seks kvelder i januar og februar.

Årets kurs holdes av ​AB Utvikling AS som sammen med underleverandørene Vingelen Utvikling AS og Duplus AS har avtale med Hedmark fylkeskommune om etablereropplæring i Hedmark. Kursholderne er selv gründere og har erfaring med å utvikle egne bedrifter. 

Kurskveldene

Kurset går over seks kvelder kl 17.30-21. De fem første er på Campus Trysil tirsdag 31. januar, tirsdag 7. februar, onsdag 8. februar, tirsdag 15. februar og onsdag 16. februar. Den siste kurskvelden er i kommunestyresalen i rådhuset tirsdag 28. februar. Hver bedrift som melder på deltakere, betaler totalt 1 100 kroner. I tillegg til kurset får deltakerne fem timer med veiledning fra kursholder. Det er fullt mulig å bli med fra andre kurskveld selv om man ikke deltok på den første.

Kursinnhold

Den første kurskvelden er gratis. Ressurskartlegging, avklaring av idé og motivasjon er temaer. I etterkant får deltakerne én veiledningstime med kommunens næringsapparat.  De neste fire kurskveldene inneholder temaene produkt og marked og økonomi og selvledelse. Den siste kurskvelden kan hver deltaker få presentere sin forretningsmodell foran et panel bestående av deltakere fra næringsapparat og bank.

Målgruppe

Etablererkurset passer ikke bare for de som har planer om eller nettopp har startet en bedrift. Nei, det kan være like lurt å ta for de som har drevet ei stund og trenger påfyll, for de som skal overta en gard, for de som har en idé de ønsker å teste ut og for de som trenger et nettverk og noen å diskutere med.

Formålet

Formålet med kurset er å gi den enkelte etablerer et best mulig beslutningsgrunnlag, grunnlag for en mer solid forretningsvirksomhet og selvinnsikt og selvledelse.

175 har gjennomført

Rundt 175 har gjennomført etablererkurs i Trysil siden tilbudet kom i 2004, opplyser næringssjef Gro Svarstad. Hvor mange etableringer det har resultert i, vet hun ikke, men i fylket totalt starter 30 % av dem som tar kurset, egen virksomhet.
- Men jeg vil gjerne understreke at kurset er vellykket også om det resulterer i at man konkluderer med at man ikke er riktig person, ikke har riktig idé, eller ikke har nok ressurser til å starte bedrift, sier Svarstad.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 16.02.2017 00:53:03