Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Campus Trysil offisielt åpnet

Tove Holt, Evie K. Bryn, Ingrid Melby, Kine Larsson Nordgård, Helge Bonden og Staffan Bergqvist

​Tove Holt, Evie K. Bryn, Ingrid Melby, Kine Larsson Nordgård, Helge Bonden og Staffan Bergqvist
var blant dem som deltok på den offisielle åpningen av Campus Trysil.
Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Kunnskap er kult! er prosjektleder Staffan Bergqvists nye slagord for Campus Trysil. Studiestedet ble offisielt åpnet kl 13 fredag 13. september 2013.

​Det har vært en veg å gå siden ordføreren i egenskap av styreleder i Trysil Ferie og Fritid AS allerede i 1988 sådde tanken om Norsk reiselivsakademi i Trysil. 

En milepæl

- Det var for tidlig. Da jeg ble ordfører i 1999 tok jeg opp tråden igjen. Vi ønsket å gjøre det mulig å øke kompetansen i næringslivet og samtidig gi folk anledning til å ta høyere utdanning i Trysil. Som min forgjenger Arvid Nyberg sa: Gode ideer blir realisert en eller annen gang. Med Campus Trysil har vi nådd en milepæl, sa ordfører Ole Martin Norderhaug i sin åpningstale. 

Rød tråd

Prosjektleder Staffan Bergqvist kom inn i bildet i forbindelse med Trysil mot nye høyder i 2000, senere i Trysilakademiet der tryslinger har tatt 1 600 studiepoeng og som nå er videreført i Campus Trysil som en del av destinasjonsutviklingsprosjektet SITE.
- Den røde tråden har alltid vært at kompetanseheving er viktig. Nå er vi i gang og samarbeider med Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Dalarne. Fra høsten får vi universitetet i Stockholm og enda flere studier med på laget. 

Samarbeid

Campus Trysil har blitt en realitet takket være et samarbeid mellom Trysil kommune, som er medlem i Studiesenteret.no, og Skistar Trysil, som stiller med lokaler og utstyr som er tilgjengelig 24 timer i døgnet sju dager i uka. 
- Vi er opptatt av å ha tilgang på kompetente folk og å gjøre det enkelt for folk å ta eller bygge på høgskoleutdanning. På kort sikt er er vårt fokus at sesongarbeiderne våre skal heve kompetansen på fritida. På lang sikt er Campus Trysil viktig for å stanse befolkningsnedgangen, sa Helge Bonden, daglig leder i Skistar Trysil. 

Framtida 

Harald Romstad fra Høgskolen i Hedmark på Rena og Lars Utstøl fra Studiesenteret.no deltok på åpninga via skjerm.
- Campus Trysil handler om å melde seg på kompetansesamfunnet, om å melde seg på framtida. Vi skal legge forholdene til rette for et godt studietilbud, sa Utstøl. 

Favoritter

Romstad røpet at hans favorittstudenter er kvinner på pluss minus 40 som er ferdig med oppdragelsen av mann og barn og som nå gjennom nettstudier skal ta att det de har forsaket.
- De har i snitt mer enn en karakter bedre enn on campus-studentene, sa han og avsluttet:
- Så kvinner - kom dere på skolebenken! Det ligger utrolig mange ressurser i kvinnene i Trysil. 

Målgruppe

Målgruppa for Campus Trysil er i første rekke tryslinger og sesongarbeidere. De søker om studieplass ved studiestedet, for eksempel Høgskolen i Hedmark, til de fristene som gjelder der, og tas opp på vanlig måte. Så kan de få sin undervisning på nett enkeltvis eller i fellesskap på Campus Trysil i andre etasje i Velkomstsenteret ved foten av Trysilfjellet. 

10 studenter 

10 studenter - ni fastboende kvinner og en sesongarbeider er i gang med studier ved Campus Trysil. De studerer pedagogikk, organisasjon og ledelse samt bedriftsøkonomi og synes det er helt topp å ha et sted de kan oppsøke, der de kan følge foredrag, "snakke" med studenter andre steder i landet og ha et faglig og sosialt miljø med andre Trysil-studenter. 

Viktig miljø

-  En tidligere næringskonsulent i kommunen, Kjell Haugland, sa at et studentmiljø er en betingelse for et lokalsamfunns vekst og utvikling. Det tror jeg på. Så tryslinger: Meld dere på! Nå jobber vi for å finne en løsning på undervisningstilbud når høgskolene har sommerferie. Det er viktig, ikke minst for sesongarbeiderne, sa ordføreren.

 

 Bildeglimt fra åpningen av Campus Trysil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:25:29