Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

15.5.2014: Søknadsfrist for bachelor i bygdeutvikling

Kvinne sitter med pc i fanget ved diger solsikkeåker

 

​På Campus Trysil kan du nå ta bachelor i bygdeutvikling. Søknadsfrist er 15. mai.

- Vårt bachelorstudium i bygdeutvikling er unikt i Norge og Skandinavia, opplyser ​Høgskulen for landbruk og bygdeutvkling (HLB) som tilbyr studiet via Campus Trysil. Studiet har mange potensielle bruksområder som: 

  • Entreprenørskap og nyskaping innenfor f.eks. landbruk, reiseliv og natur/kulturbaserte næringer
  • Næringsutvikling i region- og distrikts-Norge
  • Organisasjonsutvikling
  • Utviklingsoppgaver innenfor offentlig forvaltning (lokal, kommunal, regional)
  • Internasjonalt utviklingsarbeid (bl.a. bistandsarbeid)

Innhold

Gjennom bachelorstudiet i bygdeutvikling skal du lære å se med nye øyne på ressursene du har rundt deg; de menneskelige, de naturbaserte, de kulturelle, de sosiale og økonomiske. Du skal lære å ta i bruk ressursene på nye måter og bli aktiv utvikler og pådriver i forhold til egen livssituasjon og eget miljø. Studiet gir grunnleggende kunnskap om utviklingsarbeid og sosial, kulturell og økonomisk verdiskaping. De enkelte modulene i studiet kan tas separat, opplyser HLB. 

Organisering

Studiene ved HLB er samlingsbaserte med korte, intensive samlinger på Campus Trysil mellom september og april/mail. Forelesningene er også tilgjengelige på podcast. Det gjør høgskolen tilgjengelig for studenter fra hele landet. Man kan bo hjemme mens man studerer. Studiene kan gjennomføres på heltid eller deltid i kombinasjon med jobb.

Priser

Prisene på de ulike modulene varierer - se Studiesenterets side til høyre. Alle studier er godkjente for lån/stipend i Lånekassen.

 

Sist oppdatert: 20.03.2015 08:58:40