Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Full valginnsats i rådhuset

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 11.09.2017 21:37:00
Fra tellelokalet

​Koordinator Connie Bjørseth og valggruppeleder Bjørn Myhre orienterer Stein Bogsveen og Anders Nyhuus og de andre i valgstyret om jobben som gjøres i tellelokalet i rådhuset.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Valgstyret er på plass. 26 kommuneansatte teller stemmer så det står etter. Valgresultatet er snart klart.

​Stemmestyrene ute i valglokalene jobbet raskt etter at de stengte dørene kl. 18. Allerede en halv time senere var Odd Aastad fra Tørberget på plass i rådhuset med valgmateriellet.

40 minutter

Så fulgte de som perler på ei snor til Vidar Lindstad som sistemann i køa fikk levert Nybergsunds stemmesedler, protokoll og annet som skal til rådhuset på valgkvelden. En time senere var de kommuneansatte som jobber på rådhuset i kveld, ferdige med å kontrollere og godkjenne innlevert materiell, for eksempel i forhold til antall stemmesedler og kryss i manntallet.

Tellerne

De som teller stemmer, var i gang så fort nok stemmer var levert på kommunestyresalen. Etterhvert fikk de hjelp fra de andre som var ferdige med sine kontroller. I et annet rom sitter de som ser spesielt på stemmer som var avgitt i andre kretser enn der velgerne hører hjemme og andre det er noe spesielt med.

Omvisning

Valggruppeleder Bjørn Myhre har tatt valgstyret, som består av formannskapets medlemmer, på en runde og fortalt om jobben som gjøres etter at alle stemmesedler som er avgitt på valgtinget, er i hus. Valgstyret blir på rådhuset til de har gått gjennom, vurdert og avgjort hva som skal skje med såkalte tvilsomme stemmer.

Og nå venter vi bare på valgresultatet fra Trysil.

 Bildeglimt fra valgkveldjobbing på rådhuset

Anne M. Sandbakk ordner ventebord til stemmestyreneTørberget levererTørberget hentesGrøndalen leverer Grøndalen hentesEidet levererSlettås levererPlassen levererInnbygda levererInnbygda hentesJordet levererLjørdalen levererFlendalen levererØstby levererSkåret levererSøre Osen levererNesvollberget leverer1Nybergsund levererDe første tellerneResultatduoenInnbygda-tellerneInnbygda venterSlettås kontrolleresUnder 100-gjengenOver 100Over 100 2ValgstyretValgstyret 2Toril Børke orientererRådmannen orientererValgstyret orienteresTellekorps1Tellekorps2Tellekorps3Tellekorps4Tellekorps5
Sist oppdatert: 12.09.2017 08:44:10