Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Erik Sletten blir Trysils ordfører 2015-2019

Erik Sletten foran ordførerkontoret i Trysil rådhus

​Erik Sletten blir Senterpartiets første ordfører i Trysil. Han velges i kommunestyremøtet 20. oktober som den første ordføreren som ikke kommer fra Arbeiderpartiet på 81 år.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Senterpartiets Erik Sletten blir ordfører i Trysil de neste fire åra. Det er klart etter at Sp, Høyre og Frp har inngått et valgteknisk samarbeid.

Det er også klart at Høyres Knut Løken blir varaordfører. Men andre poster, som plasser i formannskapet, utvalgsledere og andre attraktive posisjoner, er ikke fordelt ennå, sier den påtroppende ordføreren.

Jevnt​ i kommunestyret

H, Sp og Frp har til sammen 13 representanter i Trysil kommunestyre. A og SV har 12. Erik Sletten sier til Østlendingen at samarbeidet med H og Frp ikke betyr at de kommer til å stemme sammen i alle saker.

Sletten privat

Trysils nye ordfører er 57 år, gift med Sølvi som han har fire barn med, og han ble bestefar for første gang i sommer. Han bor på og driver småbruket Nordhaug i Innbygda og arbeider som salgssjef i Felleskjøpet Agri, en jobb som innebærer mye reising. Etter gymnaset tok Sletten agronomutdannelse på Storsteigen og landbruksteknikk på Blæstad.

Politiker Sletten 

Erik Sletten har vært borte fra framste rekke i lokalpolitikken ei stund, men han har erfaring fra tre perioder i kommunestyret og to i formannskapet, senest i 2003-2007. I inneværende periode er han vara til kommunestyret.

Hjertesaker

Slettens største politiske hjertesaker er kommunesammenslåing og rovdyrpolitikk. I tillegg trekker han fram:

  • Støtte til bedrifter som har praksisplass og tar inn lærlinger
  • Prioritere lokale prosjekter i reiselivsstrategien
  • Øke matproduksjonen med 20 % i perioden
  • Jobbe for nasjonal innsats for laksens frie gang
  • Bygge ny svømmehall som er tilpasset opplæring
  • Opprette et idrettsstipend for hardt satsende utøvere
  • Utnytte velferdsteknologiske løsninger i eldreomsorgen
  • Foreta mest mulige offentlige innkjøp lokalt

Positive reaksjoner

Erik Sletten sier han har fått svært mange positive tilbakemeldinger, gratulasjoner, blomster og forskjellige hilsninger etter at samarbeidet som brakte han inn på ordførerkontoret, ble kjent i helga.

Sist oppdatert: 22.09.2015 09:13:23