Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Takk, Ivar - velkommen, Even!

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 20.06.2017 10:08:11
Ivar Haraldseid, Even Ifarness og ordfører Erik Sletten

​Peoner omringet av bar og kongler var henholdsvis avskjeds- og velkomstbuketten ordfører Erik Sletten (til høyre) ga til skogsjefene Ivar Haraldseid og Even Ifarness.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Ordfører Erik Sletten ønsket Even Ifarness varmt velkommen og takket hjertelig Ivar Haraldseid for innsatsen da de to skogsjefene møtte i kommunestyret 20. juni.

Det er ikke ofte Trysil kommuneskoger KF stiller med to skogsjefer i kommunestyret. For det er ikke så ofte vi skifter toppledelsen i det kommunale foretaket. Sist det skjedde var for 23 år siden!

Velkommen, Even

Ordfører Erik Sletten begynte med å ønske Even Ifarness velkommen.

- Vi var ute etter tidsriktig kompetanse da vi først skulle ha ny skogsjef. Du passet på, for det skjer bare en gang i hver generasjon at vi bytter skogsjef. Du søkte, og vi fikk den vi var ute etter. Vi i kommunestyret skal være aktive eiere og sørge for en real og god kommunikasjon med deg. Velkommen til deg, Even, sa ordføreren.

Ivar den fjerde

Om avtroppende skogsjef Ivar Haraldseid sa han:

- Ivar er forstkandidat fra den gang Norsk Landbrukshøgskole på Ås i 1978. Etter 16 år i Statens skoger ble Ivar skogsjef i vår kommune 1. mai 1994. Skogsjefstillingen har vært preget av folk med hjerte for og høg kompetanse om nettopp skogen. Siden 1936 er Ivar den fjerde som har hatt stillingen. Det kalles kontinuitet og gjelder ikke bare skogsjefer i kommuneskogen. Vi har ansatte som har en fartstid på mer enn 50 år i skogen vår. For oss som eiere har dette en uvurderlig verdi.

Utviklinga

Ordføreren fortsatte:

- Ivar står for det tradisjonelle, solide skogbruket. Dette såkalte tradisjonelle betyr rasjonalisering og effektivisering som få andre næringer kan forestille seg. For 23 år siden var det 37 ansatte i skogen, i dagens årsberetning står det at det er seks. I det samme tidsrommet har utmarksnæringer gitt stadig større inntekter, og Ivar har lagt et stort arbeid i blant annet Trysilfjell utmarkslag som styremedlem fra 1994, nestleder fra 1995 og styreleder 1996-2001. Trysil kommunes bidrag i utvikling av reiseliv gjennom utmarkslag har i stor grad vært knyttet til våre to siste skogsjefer Thor Skottene og Ivar Haraldseid.

Grundig og lojal

- Ivar har en bevisst rolle overfor eier, og denne tydelige holdningen smitter over til resten av kommuneskogens organisasjon. Som eier har vi nok, eller i alle fall jeg, mang en gang stilt faglig tynne spørsmål og kanskje på grensen forlangt for mye av kommuneskogen. I sin kommunikasjon med oss som eier har Ivar vært grundig, nøyaktig og lojal. Ivar Haraldseid har i en av Trysils mest spennende jobber og roller vært en solid mann for Trysilskogen og Trysil kommuneskoger spesielt, avsluttet ordføreren.

Sist oppdatert: 20.06.2017 10:23:36