Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Fant penger til utredning av skuterleder

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 25.06.2020 11:30:19
Mann slapper av på snøscooter

​Trysils eneste skuterled ligger i Ljørdalen. Nå har kommunestyret bevilget penger til utredning av leder både i Flendalen og vestre Trysil.

​Kommunestyret har funnet penger til  utredning av skuterleder i både Flendalen og Vestre Trysil.

​Det skjedde da de behandlet 1. tertialrapport 2020 i kommunestyremøtet 23. juni.

Bevilgningene

I Vestre Trysil har de også funnet penger til planlegging av leden, totalt 493 375 kroner. 112 000 kroner er satt av til utredning av led i Flendalen. Pengene til vestre Trysil hentes i hovedsak fra et gammelt fond - Regionskytefelt (avbøtende tiltak). Resten og pengene til Flendalen tok politikerne fra summen rådmannen ønsket å sette av som reserve i fall kommunen ikke får dekket alle kostnader som skyldes koronapandemien. Den reserven er nå redusert fra 2 millioner  til 1 812 869 kroner.

Avslag først

Søknadene fra UL Flendølen og Vestre Trysil Snøscooterklubb ble behandlet i fondsstyret 9. juni. Der ble begge avslått fordi flertallet, som rådmannen, mente formålet ikke var i tråd med vedtektene i hhv. Raskiftet-fondet og næringsfondet. Det var Ap uenig i. Derfor foreslo de også i kommunestyret at utredningene skulle finansieres fra de to fondene. Det fikk bare deres åtte stemmer.

Landbruksfondet

Høyre ville forholde seg til de opprinnelige søknadene hva gjelder omfang av skuterledene, men bare gi til utredning av ledene. Det betyr 200 000 til Flendalen (33,5 km), 315 000 til Vestre Trysil (52 km) og 90 000 til Ljørdalen (14,5 km). Pengene til Vestre ville de hente fra fondet Regionskytefelt - avbøtende tiltak. Til resten ville de omdisponere 290 000 kroner fra landbruksfondet. Forslaget fikk bare deres tre stemmer.

Dobbelt så mye

Sp, SV og FrPs 11 representanter stemte for løsningen de fikk flertall for i formannskapet med en endring; summen til Flendalen ble doblet fra 56 000 til 112 000. Det ble vedtaket. Det er kommunen som skal stå for utredningen av ledene, slik den også gjorde med leden i Ljørdalen.

Debatten

Du kan se og høre debatten på kommune-TV her:

Før lunsj

Etter lunsj

Etter gruppemøte

Disse hadde ordet i tertialrapport-saken; Bjørn Erik Støa (Sp), Even Eriksen (Ap), Anders Nyhuus (H), Ole André Storsnes (Sp), Linn Rundfloen (H), Inger Sørensen (Sp), Malin Skålholt Åkesson (Ap), varaordfører Stine Akre (SV), rådmannen og Oddmund Myhr (Ap).

 

Sist oppdatert: 02.07.2020 07:35:52