Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Takk for innsatsen, kommunestyre!

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 01.10.2019 16:15:36
Erik Lund, Randi Sætre, Knut Løken, Gry Vanja Eriksen, Øyvind Bæk, Bjarne Skarpmo, Marit Nyhuus og Per Hagebakken.

​Erik Lund, Randi Sætre, Knut Løken, Gry Vanja Eriksen, Øyvind Bæk, Bjarne Skarpmo, Marit Nyhuus og Per Hagebakken har vært på sitt siste kommunestyremøte som faste representanter. Fire andre som heller ikke blir med videre til ny kommunestyreperiode, hadde meldt forfall til dette møtet; Jesper Nohr, Lars Lillebo Tøraasen, Stein Bogsveen og Liz Bjørseth.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Trysil kommunestyre 2015-2019 har hatt sitt siste møte. Vi takker for innsatsen.

​Ordfører Erik Sletten, Sp synes disse fire årene har gått utrolig fort.

Blir husket

I sin takketale til kommunestyret sa han:

- Hva kan vi bli husket for? Det vi har gjort med fiber bredbånd. Tidlig i perioden hadde Trysil 6 % dekning. Om kort tid er vi oppe i 96 %. Så har vi innført noe ingen andre har; læreplassgaranti. Og mange andre små og store saker som vi har gjort riktig for framtida.

Hatt det bra

- Det har vært fire spesielle år. Jeg har hatt det veldig, veldig bra og det har vært veldig, veldig spennende, så takk til kommunestyre og kommuneadministrasjon. Og en ekstra takk til varaordfører Knut Løken. Det hadde vært vanskelig å være ordfører uten en varaordfører tett inntil. Det er viktig å ha gode rådgivere, noen å prate med, noen å diskutere med uavhengig av partipolitikk. Knut har vært helt avgjørende for meg. Takk for fire artige og spesielle år! sa ordføreren.

Varaordføreren

Knut Løken, H takket også for sin tid som varaordfører i et kommunestyre med stort engasjement:

- Å slutte er vemodig i forhold til å ha fått være på en arena der vi kan utvise samfunnsengasjement. Vi kommer til å savne miljøet som kommunestyret og politikken har vært for oss. Men jeg håper og tror at samfunnsengasjementet vårt vil bestå, politisk eller i lokalsamfunnet. Jeg er veldig glad for at vi har et kommunestyret der høyden under taket er som er, og en ordfører som er åpen og inkluderende. Det jeg vil savne mest, er den gode praten og dialogen med Erik og ikke minst all innsikt jeg har fått om min egen kommune. Men så er jeg kjempeglad for ha friheten til å drive med andre ting. Til det nye kommunestyret vil jeg si: Lykke til! Utfordringene står i kø, men ikke krisemaksimer. Målet er å ikke bli noen Robek-kommune. Det klarer dere!

Noen fortsetter

Malin Skålholt Åkesson, Ap synes hun er heldig som får fortsette:

- Takk til alle som har vært med disse fire årene. Jeg har hatt en bratt læringskurve, men jeg har lært mye. Politikk gir mye påfyll. Og alle vi i denne sal ønsker gjøre det beste for Trysil. Lykke til til dere som slutter. Og vi som fortsetter kommer til å være på hugget til hundre prosent. Nå skal vi ta det til nye høyder!

Spennende år

Til slutt takket rådmann Jan Sævig for samarbeidet og konstruktive innspill på godt og vondt.

- Trysil kommune er ganske bra på mange ting. På andre ting er det mye å forbedre. Det har vært fire spennende år også for administrasjonen. Vi ser utfordringene, men også spennende, kjekke ting.

Tolv slutter

Tolv av de som har hatt fast plass i kommunestyret 2015-2019, er ikke i salen når det nye kommunestyret konstituerer seg 22. oktober. De som nå takker av er Sps Per Hagebakken (fem perioder), Erik Lund (tre perioder) og Jesper Nohr (en periode), Aps Randi Sætre (fem og en halv periode), Gry Vanja Eriksen (to perioder), Stein Bogsveen (en periode) og Bjarne Skarpmo (to perioder), Hs Knut Løken (tre perioder), Øyvind Bæk (en periode), Lars Lillebo Tøraasen (en periode) og Liz Bjørseth (tre perioder) samt SVs Marit Nyhuus (sju perioder). De to siste er øverst på varalistene til sine partier. De ti andre gir seg i kommunepolitikken - i alle fall for denne gang. En ekstra takk til dere!

 

Sist oppdatert: 04.10.2019 12:20:40