Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Diplomutdeling til Miljøfyrtårn

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 12.10.2020 13:36:43
Remi Bakke og Per Guttorm Skaaret med diplom

​Remi Bakke i Brødrene Bakkes Bilverksted og Per Guttorm Skaaret i Trysil Byggprodukter fikk sine Miljøfyrtårn-diplom av ordfører Erik Sletten.

Foto: Bjørn Tore Bækken, Trysil kommune

​25 foretak i Trysil er sertifisert som Miljøfyrtårn. To av dem fikk sine diplomer i kommunestyret 12. oktober 2020.

​Det er noen år siden Trysil har delt ut Miljøfyrtårn-diplomer. Sju skulle få sine i kommunestyremøtet denne dagen, men bare to hadde anledning til å møte; Remi Bakke i Brødrene Bakkes Bilverksted og Per Guttorm Skaaret i Trysil Byggprodukter.

Engasjement

De sju som var invitert til kommunestyremøtet, ble sertifisert i hhv. 2017, 2018, 2019 og 2020.

- I dag er 25 bedrifter/virksomheter i Trysil kommune sertifisert som Miljøfyrtårn. Dette gjør at Trysil ligger på 8. plass på landsstatistikken over sertifiserte bedrifter etter folketall! Vi har i sertifiseringsarbeidet erfart at bedriftene i Trysil har vist engasjement og gjort en betydelig jobb i sertifiseringsprosessen. Det er etablert gode rutiner og systemer for å ivareta sertifiseringskriteriene og legge til rette for å bli en enda mer miljøvennlig bedrift, sa ordfører Erik Sletten da han overrakte diplomene.

Trysil Byggprodukter

Trysil Byggprodukter AS ble etablert i 1994 under navnet Trysil Treforedling AS med salg og montering av foldevegger/blokkvegger i tillegg til snekkerivirksomhet som virksomhetsområde. Hovedproduktene i dag er foldevegger og blokkvegger og teleskopiske tribuner. Etter nesten 20 år i bransjen er de blitt en ledende leverandør på det norske markedet.
Trysil Byggprodukter ble første gang sertifisert som Miljøfyrtårn 19.12.2014. 23.4.2018 ble de resertifisert for tre nye år. Bedriften er sertifisert etter kriteriesettene Leietaker og Byggentreprenør.

Brødrene Bakkes Bilverksted

Brødrene Bakkes Bilverksted AS er et mekanisk bilverksted med tilholdssted midt i Trysil sentrum. Verkstedet er medlem av verkstedkjeden AutoMester og bilglasskjeden Riis. Bilverkstedet jobber for størst mulig grad av gjenvinning og for at minst mulig avfall og bildeler skal legges på deponi.
Bedriften ble sertifisert som Miljøfyrtårnbedrift 1.4.2020. Kriteriene virksomheten er godkjent etter, er Felles kriterier, Byggeier, Bilpleie og Bilverksted. 

Jølstad Begravelsesbyrå

Jølstad begravelsesbyrå Trysil og Engerdal eies og drives av Bjørn og Stina Lundberget. Byrået ble etablert 10.9.2013 og er en del av Jølstad-kjeden. Bedriften betjener nærkommunene Trysil og Engerdal, men tar også oppdrag utenfor disse.
Jølstad Begravelsesbyrå Trysil og Engerdal ble sertifisert som Miljøfyrtårnbedrift 18.12.2017 etter kriteriene Felles kriterier, Leietaker og Begravelsesbyrå.

Trysil tannklinikk

Innlandet fylkeskommune har ansvaret for den offentlige tannhelsetjenesten i fylket. Den største gruppen pasienter er barn mellom 0 og 18 år som får gratis tannbehandling. Tannklinikkene som har ledig kapasitet, tar også imot voksne betalende pasienter for alle typer tannbehandling. Trysil tannklinikk har ansvar for pasienter fra Trysil og Engerdal.
Trysil tannklinikk ble sertifisert som Miljøfyrtårn 6.6.2018 etter kriteriesettene Felles kriterier, Leietaker og Tannlegekontor.

Trysil videregående skole

Trysil videregående skole er en kombinert skole som tilbyr utdanningsprogrammene bygg- og anleggsteknikk, helse- og oppvekstfag, idrettsfag og studiespesialisering. Skolen har ca. 200 elevplasser og 60 ansatte.
Trysil videregående skole ble sertifisert som Miljøfyrtårn 8.7.2019 etter kriteriesettene Felles kriterier, Byggeier og Videregående skole/folkehøgskole.

Trysil Hyttegrend og Camping

Trysil Hyttegrend og Camping drives av Ilja og Evander Nelissen. Ekteparet kom fra Nederland med to barn i 2015 for å drive stedet. Campingplassen ligger idyllisk til ved Trysilelva med fantastisk utsikt mot Trysilfjellet. Her er det hytter, vandrerhjem og camping to kilometer sør for Trysil sentrum.
Trysil Hyttegrend og Camping ble sertifisert som Miljøfyrtårnbedrift 20.12.2019. Kriteriene virksomheten er godkjent etter er Felleskriterier, Byggeier og Enkle overnattingssteder.  

YC Rør avd. Trysil

YC Rør avd. Trysil er en del av den landsdekkende rørleggerkjeden Comfort. I 2018 kjøpte YC Rør den lokale rørleggerbedriften Per Bjarne Lindstad og etablerte ny avdeling i Trysil.
Virksomheten er godkjent lærlingbedrift og tilrettelegger for at lærlinger skal få best mulig fagutdanning i henhold til opplæringslova.
YC Rør ble sertifisert som Miljøfyrtårnbedrift 1.9.2020 etter kriteriesettene Felleskriterier, Leietaker og Rørlegger.

Sist oppdatert: 13.10.2020 10:56:01