Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Jordet barnehage er satt på vent

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 20.06.2018 15:42:43
Jordet barnehage

​Jordet barnehage var opprinnelig rektorbolig. Nå er den moden for renovering. Men politikerne synes det blir for dyrt. Da vil de heller bygge nytt.

Foto: Ole Petter Blestad, Trysil kommune

​Alle politikerne i kommunestyret vil heller bygge ny barnehage i Jordet enn å renovere den gamle. Men når?

​Barnehagen i Jordet ble det store diskusjonstemaet da kommunestyret behandlet årets første tertialrapport.

For dyrt

Politikerne har tidligere vedtatt å renovere Jordet barnehage. Men da anbudene kom inn, var de såpass høyt over bevilget sum at politikerne ba om et overslag på hva en ny barnehage vil koste. I kommunestyret var stemningen klar: Vi bygger heller ny enn renoverer den gamle. Men det må utredes først.

Vedtaket

H, Sp og FrP sørget for 13-12 flertall for sin løsning:

  1. Trysil kommune stopper prosessen med renovering av Jordet barnehage. Det bevilges ikke 2 millioner kroner ekstra til dette formålet. 
  2. Det skal utredes en helhetlig barnehageplan som omfatter fordeling og kapasitet innenfor kretsene Nybergsund, Innbygda og Nordre Trysil. Barnehageplanen skal omfatte det allerede vedtatte utredningsarbeidet for ny sentrumsbarnehage og et ev. nybygg i Jordet som ett av alternativene.
    Barnehageplanen inkludert nødvendige finansieringsbehov legges fram for sluttbehandling i forbindelse med budsjettbehandlingen for 2019.

Nedstemt

Ap og SVs forslag ble altså nedstemt. Det lød slik:

  1. Trysil kommune ønsker primært nybygg av barnehage i Jordet.
  2. Administrasjonen bes utrede prosjektbeskrivelse med tegninger, kostnader og finansiering til kommunestyrets møte i september.

Debatten

Det ble en lang og engasjert debatt om saken i kommunestyret. Disse hadde ordet:

Anders Nyhuus, H, Turid Backe-Viken, Ap, Erik Lund, Sp, Per Hagebakken, Sp, Marit Nyhuus, SV, Even Eriksen, Ap, Ole André Storsnes, Sp, Knut Løken, H, Liz Bjørseth, H og Per Johnny Talaasen, FrP.

Hør debatten her.

Sist oppdatert: 20.06.2018 15:53:38