Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Møte i helse og omsorg 19.4.2018

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 16.04.2018 14:08:04
Vaksinering

​Folkehelseinstituttet anbefaler ungdom på 16-19 år å ta meningokokkvaksine. Kommuneoverlegen i Trysil tror flere vil ta vaksinen dersom den er gratis og ber om 30 000 kroner for å kunne gi det tilbudet.

​Gratis meningokokkvaksine og egen sykehjemslege er to av sakene hovedutvalg for helse og omsorg skal behandle 19. april.

​Møtet starter kl. 9 i kommunestyresalen.

Orienteringer

Politikerne blir orientert om planstrategi, ny organisasjonsstruktur i helse og omsorg samt sektorens budsjett og regnskap.

Vaksine

Rådmannen foreslår at alle tryslinger i alderen 16-19 år skal få tilbud om gratis meningokokkvaksine. Det koster kommunen 30 000 kroner i året hvis så mange som 100 tar imot tilbudet. Det vil i så fall være nesten dobbelt så mange som vaksinerer seg i dag når egenandelen er på rundt 300 kroner.

Jobbvinner

Hvordan rekruttere og beholde attraktive arbeidstakere innen helse? er problemstillingen i Jobbvinner-prosjektet som Trysil er med på. Politikerne inviteres til å ta prosjektbeskrivelsen til etterretning.

Sykehjemslege

Rådmannen foreslår at deltidshjemlene som fastleger har hatt for å være sykehjemsleger, nå slås sammen slik at Trysil sykehjem får en egen lege i 80 % stilling. Løsningen har vært testet ut et par måneder, og tilbakemeldingene er udelt positive, melder rådmannen.

TT-ordningen

Eldrerådet har bedt om å få én kontaktperson når det gjelder TT-ordningen. Rådmannen synes det er en god idé og mener kommunalsjefen for helse og omsorg skal pene ut kontaktpersonen blant de som jobber i administrasjonen hos ham.

Les alle saksutredninger og se forslag til vedtak i møteinnkallinga til høyre.

 Mer informasjon

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 19.04.2018 07:42:18