Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Klart nei til bygge- og deleforbud

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 24.04.2019 13:53:45
Trysil sentrum

​Trysil kommune skal jobbe proaktivt med innbyggere, næringsliv og investorer for å skape gode dialoger for utvikling og trivsel i sentrum, heter det i vedtaket om å ikke innføre midlertidig bygge- og deleforbud i Trysil sentrum.

Foto: Anders Gloslie

​Ap, H og FrP har sagt nei til midlertidig bygge- og deleforbud i Trysil sentrum.

​Bare Sp støttet rådmannens innstilling da saken var oppe i hovedutvalg for forvaltning og teknisk drift før påske.

Vente på planer

Rådmannen mente at man ikke burde tillate store inngrep i sentrum mens arbeidet med  sentrumsplanen og kulturminneplanen pågår. Ett tiltak som er omtalt i saksutredningen og som rådmannen ønsket å ikke tillate nå, er søknaden fra Trybo AS om et leilighetsbygg på 27 leiligheter.

Innstilling

Bare Sps Ole André Storsnes og Tone Merete Øvergård stemte for rådmannens innstilling som lød: Trysil kommune vedtar med hjemmel i plan- og bygningslovens § 13-1 midlertidig forbud mot tiltak i Trysil sentrum, gjeldende for det området som omfattes av reguleringsplan for Trysil sentrum indre sone, vedtatt 20.6.2003 og inntil planspørsmålet er endelig avklart.

Vedtak

Flertallet - Aps Malin Skålholt Åkesson, Stein Bogsveen og Bjarne Skarpmo, Hs Liz Bjørseth og FrPs Per Johnny Talaasen stemte for Ap og Hs fellesforslag som dermed ble vedtatt. Det lyder:

Trysil kommune innfører ikke midlertidig forbud mot tiltak i Trysil sentrum indre sone. Trysil kommune skal jobbe proaktivt med våre innbyggere, næringsliv og investorer for å skape gode dialoger for utvikling og trivsel i sentrum.

Sist oppdatert: 24.04.2019 14:18:09