Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

To tryslinger på USS-landsmøte

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 29.03.2019 07:24:35
Morten O. Lutnæs og Ole André Storsnes

​Morten O. Lutnæs og Ole André Storsnes var to av nesten 180 deltakere som hadde interessante dager på landsmøtet i USS i Stjørdal 28. og 29. mars 2019.

​Morten O. Lutnæs (H) og Ole André Storsnes (Sp) var Trysils utsendinger på landsmøtet til Utmarkskommunenes Sammenslutning (USS).

​Ole André sendte oss denne rapporten etter første dag:

Trysil er på plass på landsmøtet i Utmarkskommunenes Sammenslutning (USS) i Stjørdal. Vi har overvært et knallbra innlegg om gjengroing av Oskar Puschmann. Han er landskapsfotograf og seniorrådgiver på NIBIO.

Hyttebygging

Neste post på programmet var gjennomgang av ny forvaltningslov. Deretter delte vi oss: Morten gikk på sesjonen om hyttebygging og friluftsliv og jeg på sesjonen om rovvilt.

Hyttebyggingssesjonen gikk generelt på utfordringer og muligheter, hva som kan bestemmes lokalt, og hvilke begrensninger som kan bli pålagt fra sentralt hold.

Rovvilt

Jeg stilte spørsmålet om sonepolitikk er prinsipiell rett veg og gå i forhold til forvaltning av store rovdyr. Trysil er som en av mange USS-kommuner pålagt forvaltningssone/yngleområder for rovdyr. Vi har ulv og bjørn, jerv og gaupe. Dette tar knekken på utmarksbeitenæring.  Landsstyret lovet å ta opp saken på et styremøte.

Hedmarksmøte

Dagen ble avsluttet med et flott kåseri om utmarka og storsamfunnet av daglig leder i Vinjerock. Det var god inspirasjon og ga flotte idéer til nytenkning. Helt til slutt hadde vi fylkesmøte med Hedmarks delegasjon i forhold Hedmarks innspill og tanker for vegen videre for USS.

Du kan lese mer om landsmøtet på USS sin hjemmeside.

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 03.04.2019 07:36:17