Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Sykehuset i Elverum må bestå

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 09.02.2021 14:47:57
Fra digitalt møte mellom ordfører Erik Sletten og helseminister Bent Høie

​Helseminister Bent Høie takket ordfører Erik Sletten for et tydelig budskap på det digitale møtet han hadde invitert ordførerne i Innlandet på.

Foto: Stine Akre, Trysil kommune

​For Trysil er avstanden til akuttsykehus det som virkelig betyr noe. Elverum sykehus må bestå.

​Det sa ordfører Erik Sletten da han og varaordfører Stine Akre møtte helseminister Bent Høie digitalt tirsdag 9. februar 2021.

Invitert

Helseministeren hadde invitert ordførere og andre lokalpolitikere i Innlandet til å svare på to spørsmål om framtidig sykehusstruktur i Innlandet. Spørsmålene var:

  1. Hvor ønsker kommunen at det nye Mjøssykehuset, akuttsykehuset og det elektive sykehuset skal plasseres?
  2. Hvor ønsker kommunen at det nye Mjøssykehuset skal plasseres, gitt at øvrige sykehus plasseres slik det foreslås i prosjektutredningen?

Feil premisser

Trysils ordfører hadde tre minutter til rådighet og var sterk og klar:

- For Trysil er avstand til akuttsykehus det som virkelig betyr noe når helseministeren og Helse Sør-Øst skal vedta ny sykehusstruktur i Innlandet. På den bakgrunn kan vi ikke godta premissene for spørsmålene vi er bedt om å svare på. Elverum må bestå og videreutvikles som akuttsykehus. Alle andre plasseringer vil øke reiseavstanden og gi oss et betraktelig dårligere tilbud i framtida enn vi har i dag. Det kan vi ikke godta, sa han ifølge referatet vi har fått av varaordføreren.

Videreutvikles

Sist oppdatert: 09.02.2021 15:11:30