Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Sentrumsskolene rustes opp for 64,5 millioner kroner

Barn og voksne på SFO feirer med flagg, popcorn og brus

Med flagg, popcorn og brus feiret barn og voksne på SFO på Innbygda skole at kommunestyret vil bygge ny base til dem i den tidligere svømmehallen.

Foto: Trude Marie Engh, Trysil kommune

Kommunestyret har vedtatt å bruke 64,5 millioner kroner på å renovere skolene og SFO i Trysil sentrum.​

​Ombygging av bassengbygget i to etasjer er en viktig del av prosjektet. Dit flyttes SFO samtidig som det blant annet blir sløydsal, musikkrom, skolekjøkken og base for elever med spesielle behov der.

Stolt

Turid Backe-Viken, A er oppvekstpolitiker på femte året og synes det er tilfredsstillende å være med på å gjøre Trysils største skoler og SFO bedre.

- Med dette skikkelige investeringskrafttaket får vi lokaliteter vi virkelig kan være stolte av. I dag er skolene trangbodd, nedslitt og umoderne. Men det også viktig å ta med det positive; vi har Norges fineste uteskolegård med hoppbakker og skiheis. Mye er bra, men vi trenger kvalitetsheving. SFO har vært stemoderlig behandlet. Det blir bra å skille skole og SFO, sa hun.

Gladsak

- Dette er en gladsak, slo Per Hagebakken, Sp fast. - Nå har vi brukt mange millioner på sykehjemmet, hjemmetjenesten og aldershjemmet. Nå er det skolens tur. Dette er mye penger, så jeg håper vi klarer oss innenfor rammene som er lagt. Da vil ikke de årlige kostnadene bli på mer enn 2 millioner kroner.

Storveis

Øyvind Bæk, H er veldig stolt av lærere og elever på sentrumsskolene. Det er ikke mange som hadde funnet seg i slike arbeidsforhold som de har hatt, mente han og synes det er storveis at investeringene nå kommer, for de fysiske forholdene er viktige om kunnskaps- og trivselsmålene skal nås.

Dans

Ordfører Erik Sletten lurte på om kulturskolen kan få dansegolv i bassengbygget. Kommunalsjef Jo Stuan sa at det for en relativt billig penge skal være mulig å få til et dansegolv med svikt i musikksalen, men at det ikke ligger inne i prosjektet.

Byggestart

Både Backe-Viken og Per Gunnar Stensvaag, Sp ba om tidligere byggestart enn prosjektet legger opp til.

- Det må gå an å komme i gang før 1. august 2016 når skolene står tomme fra 20. juni, mente de. Administrasjonen anslår at utbygginga vil ta ett år.

Lokale entreprenører

Turid Backe-Viken håpet også at flere Trysil-entreprenører skal komme i posisjon til å ta hele eller deler av utbygginga.

Ungdomsrådet

Marit Nyhuus, SV kalte 19. november 2015 en gladdag. Det eneste hun, i likhet med resten av kommunestyret, ville ha en endring på, var at ungdomsrådet skal involveres mer. Til nå er de informert og orientert, men det er ikke det samme. Kommunestyret vedtok enstemmig Høyres Anders Nyhuus sitt forslag om at ungdomsrådet skal gis anledning til å delta aktivt i prosesser som gjelder barn og unge.

Kommunestyret ved inngangen til ungdomsskolen Kommunestyret ved SFO-inngangen på Innbygda skole

Før kommunestyret vedtok å ruste opp sentrumsskolene, var de på befaring og fikk orientering av rektorene Mali Romestrand og Staffan Bergqvist og prosjektleder bygg Ole Petter Blestad.

Foto: Jo Stuan, Trysil kommune

Sist oppdatert: 20.08.2017 00:52:37