Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Søre Trysil barnehage består

Rødbrun en-etasjes bygning med asfaltstripe foran og grønn plen ved siden av

​Også neste barnehageår blir det liv og røre i Søre Trysil barnehage.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

 

Kommunestyret har enstemmig vedtatt at det blir kommunal barnehage i Plassen i Søre Trysil neste år også.

​I desember 2012 vedtok kommunestyret at minst 12 plasser skulle være fylt for at kommunen skulle drifte en barnehage. Nå viser det seg at det mangler søkere til en plass i Søre Trysil barnehage neste år. Derfor måtte saken opp til politisk behandling.

Forbigående

- Da det viste seg at færre plasser enn vi hadde krevd, ble fylt opp, trengte vi en prinsipiell politisk behandling av saken. Selv om det er forbigående - neste år venter vi at flere søker barnehageplass i Søre Trysil samtidig som det ikke er noen skolebegynnere der, sa Turid Backe-Viken, Ap. Hun er utvalgsleder i hovedutvalg for oppvekst og kultur.

Består neste år

Formannskapet innstilte enstemmig på at Søre Trysil barnehage skulle bestå ut barnehageåret 2014/2015. Til kommunestyremøtet hadde Anders Nyhuus, H sett at det kunne være et men der. Betød innstillinga at barnehagen skulle legges ned etter neste barnehageår? Han foreslo derfor en annen ordlyd på vegne av hele kommunestyret: Søre Trysil barnehage legges ikke ned i 2014/2015. Det ble enstemmig vedtatt.

Flott, sør-tryslinger

Før det kom til avstemming sa Ole André Storsnes, Sp:
- Det er fristende å foreslå: Søre Trysil barnehage består. Da slipper vi videre funderinger rundt det. I årene framover ser det ut til at tilveksten er bra. Flott, sør-tryslinger! Fortsett å lage unger så dere ikke kommer i nærheten av denne grensa igjen!

Budsjett 2015

Fredet for all framtid er barnehagen selvsagt ikke. Som Backe-Viken sa: - Det er naturlig at barnehagen der som alle andre barnehager og andre oppgaver i sektoren blir tema i budsjettarbeidet for neste år.

Sist oppdatert: 01.08.2015 00:54:24