Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Politisk glede i Trysil over omkjøringsutredning i Elverum

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 03.04.2017 13:39:07
Erik Sletten og Knut Løken

​Ordfører Erik Sletten og varaordfører Knut Løken i Trysil håper mange slutter opp om planene for omkjøringsveg fra Grundsetmoen til Hernes slik at vegen blir prioritert og bygd så fort som mulig. Det vil likevel ta minst ti år, tror de.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Ordfører Erik Sletten og varaordfører Knut Løken er glade for at flertallet på Stortinget vil utrede omkjøringsveg i Elverum.

​Østlendingen skrev før helga at regjeringa vil ha inn en merknad i Nasjonal transportplan 2018-2029 som lyder slik:

Stortinget ber om at det startes et utredningsarbeid med en nordlig omkjøringsveg som kan bidra til at trafikken til og fra Trysil, Engerdal og Sverige via riksveg 3/25 kan ledes utenom sentrum i Elverum.

Ifølge leder i Stortingets transport- og kommunikasjonskomite, Nikolai Astrup, er det flertall i Stortinget for å ta inn merknaden.

Politisk jubel

Det får de to på politikertoppen i Trysil til å juble.

- Dette er framtidsrettet og kjempeviktig for både Elverum og oss. De får bedre trafikkavvikling i sentrum og bedre luftkvalitet. Samtidig vil trafikken til og fra Trysil gå smidigere og uten eller med mye, mye mindre kø enn i dag. Riksveg 25 er dessuten en mellomriksveg. Med omkjøringsveg i Elverum vil også trafikken over grensen gå raskere enn i dag, sier Sletten og Løken.

Kan ta tid

Hvis utredningen så viser at omkjøringsvegen bør bygges, må den prioriteres og finansieres før bygginga kan starte.

- I beste fall blir det byggestart om ti år. Men ikke desto mindre er det viktig at vi er mange også rundt Elverum som støtter opp og snakker positivt om omkjøringsvegen. Det er lettere å bevilge penger til en veg som er bra for hele regionen slik denne vil bli, sier Knut Løken.

Ommangsvollen-Grundsetmoen

- Og vi må ikke glemme at mye av årsaken til trafikkproblemene i Elverum - nemlig trafikken til Østerdalen og Trondheim - ikke lenger skal inn til bygrensa når den nye vegen fra Ommangsvollen i Løten til Grundsetmoen står ferdig, kanskje allerede om tre år. Det er første del av omkjøringsvegen. Da mangler bare resten, sier Erik Sletten.

Grundsetmoen-Hernes

Den andre delen av omkjøringsvegen er tenkt lagt fra Grundsetmoen via ny bru over Glomma og inn på riksveg 25 ved Hernes.

- Den vil gjøre kjøreturen til Trysil til en opplevelse, og ikke som i dag da køa fra Løten til Elverum er et irritasjonsmoment for mange. Nå håper vi mange støtter helhjertet opp om disse planene. Jo flere som løfter i flokk, jo fortere kan det hende vegen kommer, sier Knut Løken.

 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 03.04.2017 15:44:41