Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Ordførerens julehilsen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 22.12.2017 14:40:00
Ordføreren ved Snøkrull

​God jul, ønsker Erik Sletten, ordfører i Trysil.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Ordfører Erik Sletten er tilfreds med mye i hjembygda Trysil. Her er hans julehilsen til tryslinger og julegjester.

​Det skjer mye av det spennende og positive slaget i bygda vår.

Trysils politikere vedtok for få dager siden et budsjett med et nøkternt rom for å drive kommunen med gode tjenestetilbud. Samtidig er det likevel et budsjett med økonomisk handlefrihet til å tenke utvikling.

Budsjettet gir plass til en ny stilling som samfunnsplanlegger som vil bidra til at kommunen fyller sin rolle som samfunnsutvikler. Samfunnsplanleggeren vil få mange spennende oppgaver utover det rent arealplanmessige og vil dermed kunne arbeide mye med utviklingen i kommunen - økonomisk, sosialt, næringsmessig og kulturelt - et vidt spekter av oppgaver i en kommune der mye skjer, og der framtidsmulighetene er store gitt at vi har kreativitet til å utnytte og utvikle ressursene vi rår over.

En flaskehals for bosetting og tilflytting er tilgangen på boliger og tomter, særlig i Innbygda. I budsjettet satte vi av 13 millioner kroner over to år til tilrettelegging av boligtomter og 8 millioner kroner i startlån. Det første er et nytt tiltak, det siste en økning på fire ganger tidligere startlånsramme - alt sammen et uttrykk for at vi må stimulere til vekst og utvikling. Det er viktig at hele Trysil tas i bruk. Bare få minutters reiseveg fra sentrum kan det være boliger til gunstigere priser og i flotte omgivelser.

Med kommunens tilskudd til bredbåndutbygging i ikke-kommersielle områder kan vi om få år oppleve fiberdekning i største delen av Trysil. I 2018 blir Slettås, Jordet og Vestby utbygd. Vi har også finansiert hele Ljøradalføret og Landsjøåsen-Langtjernåsen-Galåsen for utbygging deretter.

NMK Trysil mottok årets kulturpris i kommunestyrets julemøte 14. desember. Klubben har i en rekke år arbeidet for og med unge og eldre motorinteresserte gjennom aktiviteter på Sæteråsen, i mekkeklubben, i motorsportsammenheng med mer. Klubben har nærmere 90 medlemmer og sørger for at Trysils kulturarena har den bredden og det mangfoldet vi ønsker.

Ikke bare ønsker vi bredde innen kultur, men også innen næring og politikk – et mangfoldig samfunn er både spennende og robust på samme tid.

Vi er inne i de korteste dagene av året, men samtidig snur sola og gir ny energi.

Jeg ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år!

Vennlig hilsen
Erik Sletten
ordfører i Trysil kommune

Sist oppdatert: 02.01.2018 08:29:40