Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Ordføreren på MA-landsmøte

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 08.06.2018 12:25:34
Gunnar G Bjørseth, ordfører Erik Sletten og Elisabeth F. Kristoffersen

​Gunnar G. Bjørseth fra MA Trysil, ordfører Erik Sletten og generalsekretær i MA Rusfri trafikk Elisabeth F. Kristoffersen.

Foto: Stig Eid Sandstad

​MA Rusfri trafikk er 90 år i år og valgte å legge landsmøtet sitt til Trysil. Det takket ordføreren for da han ønsket dem velkommen.

​Gratulerer med de 90 år som organisasjon i iherdig arbeid for rusfri og trygg trafikk. Arbeidet har gitt resultater, og Norge er i dag verdens mest trafikksikre land. MA skal ha sin del av æren for det, og takket være bevisst og frivillig innsats nyter vi alle godt av arbeidet som er gjort, sa ordfører Erik Sletten til landsmøtet.

1994

Han fortsatte:

- Også i 1994 hadde MA sitt landsmøte her, da under navnet Motorførernes Avholdsforbund. Det må bety at dere trivdes den gang - og vi er helt avhengige av at folk trives hos oss. Vi er så heldige å ha et stort antall besøkende gjennom året, mest i vinterhalvåret, men flere og flere også gjennom sommeren. Reiselivet har vokst sterkt siden den første permanente skiheisen stod ferdig for 52 år siden. Trysil er Norges desidert største vinterdestinasjon, og folketallet på drøyt 6 500 tidobles i høysesongen vinterstid. De siste årene har også sykkelturisme vokst sterkt og bidrar til at bygda har blitt et helårs reisemål for besøkende fra mange nasjoner.

Campingplass

- Alpineventyret vårt har basis i godt samarbeid, og mange skal ha æren for det som er oppnådd. Trolig skal også MA ha kreditt for tidlig å tro på Trysil. Fra stiftelsesåret 1954 for MA avd. Trysil ser jeg at - joda avdelingen tok initiativet til en campingplass i Trysil. Bulldoserarbeidet kom på 40 kroner, men gledelig nok kom det inn 119 kroner i overnattingsavgifter gjennom sesongen. For øvrig kostet ei natt på campingplassen hele 25 øre per person. MA var framsynte og så tidlig reiselivspotensialet i Trysil. Takk for bidraget - litt utenfor organisasjonens kjernevirksomhet, men modig og viktig for vårt lokalsamfunn!

Rusfri trafikk

- Vår kommune er stor – en og en halv gang større enn Vestfold fylke. Folk bor overalt og knyttes sammen gjennom å bruke bil i et omfattende vegnett. Besøkende kommer hit i bil og ferdes på våre mange og lange vegstrekninger. Sikkerhet og trygghet må ha største fokus. Samtidig vet vi at mer enn 100 000 kjører i rus hver dag på norske veger. MA har en sterk berettigelse med sin kompetanse og sitt arbeid for rusfri trafikk og livsstil.

Godt landsmøte

- Jeg er trygg på at landsmøtet vil bringe MA videre framover. Dere møtes til viktige landsmøteforhandlinger og ikke minst gode sosiale treff. Trysil vil gjøre sitt for at landsmøtet har de beste omgivelser og gir dere lyst til å komme tilbake. Godt landsmøte og nok en gang velkommen til Trysil! avsluttet ordføreren.

Sist oppdatert: 08.06.2018 12:44:01