Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Ordfører Erik Slettens første tale

Erik Sletten takker Ole Martin Norderhaug etter å ha fått ordførerkjedet og -klubba

​20. oktober 2015 overtok Erik Sletten ordførerkjedet og -klubba etter Ole Martin Norderhaug som har hatt dem i 16 år.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Uansett hva du stemte, så er jeg din ordfører nå. Velkommen til en vitalisert, handlekraftig og humørfylt Trysil-politikk, sa Erik Sletten da han holdt sin første tale som ordfører.

​Det skjedde umiddelbart etter at Ole Martin Norderhaug hadde løftet ordførerkjedet over på Slettens skuldre og gitt ham ordførerklubba i det konstituerende kommunestyremøtet 20. oktober.

Tillit og ansvar

Norderhaug hilste det nye kommunestyret slik:

- Gratulerer med valget og tilliten lokalbefolkningen har vist dere ved å gi dere sin stemme. Fra og med i dag er det dere som har ansvaret for tjenestetilbudet som små og store, unge og gamle, friske og sjuke skal få i Trysil kommune. Dere skal legge til rette for at næringslivet har gode vilkår slik at nye verdier kan skapes. Det er deres ansvar at Trysil om fire år er en kommune og et lokalsamfunn der det er enda litt bedre å leve i enn i dag, sa han.

Spennende og krevende

Til den nye ordføreren sa Norderhaug:

- Å være ordfører er spennende og krevende. Ta godt vare på kommunen vår og de som bor der, og glem ikke de svakeste.

Ydmyk Sletten

Erik Sletten startet med å si at han er ydmyk.

- Ydmyk fordi det er et velfungerende demokrati som har brakt oss hit. Vi har jobbet hardt og lenge for å oppnå innflytelse, for det er viktig å ha. Og enda mer ydmyk for å overta stafettpinnen Ap har hatt siden 1934.

Stor respekt

Sletten har stor respekt for jobben Ap har gjort, men understreket at den har vært tuftet på og avhengig av samarbeid - med andre politikere, med næringslivet og med ansatte i kommunen.

Samarbeid

- Trysil er laget for samarbeidsløsninger. Fjellet et godt praktisk eksempel på det. Soloutspill har dårlige kår i denne bygda. Vi får ikke gjort noe som politikere uten å være gode på samarbeid, sa Sletten.

Beste beslutninger

- Det er en trygghet for velgerne, for det gir de beste beslutningene. Og de neste fire åra er det kanskje viktigere enn noen gang før. Utfordringene står i kø med sentralisering i form av ulike reformer, folketallet som kan passere 6 000 på veg nedover, og besøkstallet som kan passere 1 million på veg oppover, sa han og vil jobbe for å overføre det som gjør Trysil attraktiv som fritidskommune til å gjøre Trysil attraktiv som bostedskommune også.

Mange nye

Det har kommet mange nye inn i Trysilpolitikken etter høstens valg. Sletten tok til orde for å h heie hverandre fram uavhengig av parti.

- Som folkevalgte er vi alle tryslingenes ombud. Uansett hva du stemte, er jeg din ordfører nå. Jeg representerer tryslingene som helhet. Velkommen til en vitalisert, handlekraftig og humørfylt Trysil-politikk, sa Erik Sletten i sin første tale som ordfører.

Sist oppdatert: 31.10.2019 00:52:34