Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Kommunestyret utsatte skuterløypesaken til høsten

Anders Nyhuus og Randi Sætre

​Gruppeleder for Høyre Anders Nyhuus og gruppeleder for Arbeiderpartiet Randi Sætre og resten av den røde blokka valgte å utsette behandlinga av skuterløyper i Trysil til høsten.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Det blir ikke skuterløyper i Trysil på ei god stund. Hvis det i det hele tatt blir. Den røde blokka i kommunestyret og Høyres gruppeleder Anders Nyhuus stemte for å utsette saken til september.

​Senterpartiet, Fremskrittspartiet og resten av Høyre var klare for å få utarbeidet lokale kriterier og alternativer for leder for fornøyelseskjøring med snøskuter i Vestre Trysil, Flendalen og Ljørdalen.

13-12

Vedtaket om å utsette saken ble fattet med 13 mot 12 stemmer, så gruppeleder Anders Nyhuus sitt brudd med resten av de borgerlige ble avgjørende.

- Det er mange aspekter ved en prinsipiell åpning for skuterled i Trysil som rådmannens utredning ikke gir godt nok svar på. Hovedutvalget har ikke foretatt en prinsipiell avgjørelse, men en lokaliseringsbeslutning basert på det som tilfeldigvis var kjente forslag under forberedelsene til prøveordningen, sa Nyhuus blant annet da han forklarte hvorfor han stemte som han gjorde.

Mange utredninger

Både Arbeiderpartiet og Anders Nyhuus mener det er for mange ubesvarte spørsmål til at de kunne ta stilling til saken nå. Nyhuus ba om 11 utredninger fra rådmannen. Gry Vanja Eriksen, A ba om seks. Gruppeleder Randi Sætre, A mener noe av det viktigste er å få avklart kommunens juridiske ansvar før skuterløyper eventuelt blir etablert.

Vedtaket

Utsettelsesforslaget som ble vedtatt med 13 mot 12 stemmer, ble fremmet i fellesskap av Randi Sætre, A og Anders Nyhuus, H og lyder slik:

  1. Saken utsettes.
  2. Trysil kommune ber rådmannen utrede og gi svar på de spørsmål og problemstillinger som er fremmet av representantene Gry Eriksen, A og Anders Nyhuus, H til kommunestyremøtet i september 2016.

Neste sesong

Hvis flertallet i september sier et prinsipielt ja til skuterløyper i Trysil, starter arbeidet med den lokale forskriften og valg av skuterleder. Om man da rekker å åpne skuterløyper neste sesong, tvilte flere av de borgerlige som tok ordet i kommunestyret, på. Andre mente det fint kunne gå.

Debatten

Det ble en lang debatt med en viss temperatur da kommunestyret behandlet skutersaken 16. februar. I dokumentet til høyre kan du lese hva politikerne sa.

Sist oppdatert: 17.02.2016 08:51:11