Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Justisministeren har svart om ulvesaken

Mann i dress med tre menn bak

​Justisminister Anders Anundsen har svart på formannskapets brev om ulvesaken
i Trysil.

Foto: Thomas Haugersveen, Justis- og beredskapsdepartementet

 

​​- Jeg kan ikke kommentere eller vurdere behandlingen, men jeg har stor forståelse for at dette er en sak som opptar Trysil-samfunnet, skriver justisministeren som svar på formannskapets brev om ulvesaken i Trysil.

​Behandlingen av enkeltsaker innenfor straffesaksområdet sorterer under påtalemyndigheten som ledes av Riksadvokaten. Justisministeren har derfor sendt formannskapets brev og sitt svarbrev dit.

Instruerer ikke

- Påtalemyndigheten kan ikke i sin behandling av enkeltsaker instrueres av meg, og det rapporteres heller ikke til departementet om enkeltsaker, eller de påtalemessige vurderinger som gjøres i disse sakene, skriver justisminister Anders Anundsen.

Støtter ikke ulovlig jakt

- Ingen av formannskapets medlemmer støtter ulovlig jakt eller ulovlig oppbevaring av våpen. Vi forstår at politiet til tider står overfor vanskelige oppgaver. Generelt har vi både respekt og forståelse for det samfunnsnyttige arbeidet de gjør. Men dersom en skal beholde oppslutning om og respekt for lover og regler, må både lovene i seg selv, og forvaltningens håndtering av dem, oppfattes som forståelig og rimelig. Dette mangler det beklageligvis en del på i etterforskningen av ulvesaken i Trysil, skrev formannskapet til justisministeren tidligere i høst.

Både brevet fra formannskapet og svaret fra justisministeren finner du til høyre.

 

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:25:08