Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Hedmarksbenken kom til Trysil

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 19.04.2016 18:22:36
Erik Sletten og Lars Erik Hyllvang

​Ordførerne Erik Sletten i Trysil og Lars Erik Hyllvang i Engerdal så fram til å få Hedmarksbenken på Stortinget i tale på hjemmebane.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Seks av de sju stortingsrepresentantene fra Hedmark kom til Trysil fredag 29. april.

​Der fikk de møte fagfolk og politikere fra Trysil og Engerdal.

Representantene

De seks representantene var Knut Storberget, Anette Trettebergstuen og Tone Merete Sønsterud fra Arbeiderpartiet, Gunnar A. Gundersen fra Høyre, Trygve Slagsvold Vedum fra Senterpartiet og Tor Andre Johnsen fra Fremskrittspartiet. Karin Andersen fra Sosialistisk Venstreparti hadde andre avtaler og kunne ikke komme.

De lokale

De fikk møte politikerne ordfører Erik Sletten (Sp), Anders Nyhuus (H), Randi Sætre (Ap), Marit Nyhuus (SV) og Per Johnny Talaasen (FrP) fra Trysil og ordfører Lars Erik Hyllvang (Sp), May Pettersen (Ap), Svein Ekeland (H) og Erling Hyllvang (V) fra Engerdal.

I tillegg deltar Trysils rådmann Jan Sævig, næringssjef Gro Svarstad, jordbrukssjef Marianne Olsen og landbrukssjef Olav Kornstad.

Oppmerksomhet

- Vi vil bruke dagen til å skape oppmerksomhet rundt det som rører seg i våre kommuner, og ikke minst om utfordringene vi har, sa Lars Erik Hyllvang og Erik Sletten før møtet og så fram til å få de lokale rikspolitikerne i tale på hjemmebane.

Dialogmøte

Dagen startet med dialogmøte i kommunestyresalen kl 9. Der snakket Engerdals ordfører om infrastruktur og kommunikasjon før han fikk med seg kollegaen i Trysil da landbruket med muligheter og virkemidler skulle belyses. Laksen i Trysilelva, hva skjer og hva kan og må stortingsrepresentantene bidra med, og rovdyr fra sørsamisk perspektiv og forutsetninger for bruk av rovdyrsikkert gjerde tok de også.

Skog

Deretter gikk turen til Trysil fjernvarme der Lars Erik Hyllvang innledet om virkemiddelapparatet for treforedling for distriktskommuner og bedrifter. Under temaet Skog, tre og energi fikk stortingsrepresentantene orientering om Trysil kommuneskoger KF, Moelven Trysil og Trysil fjernvarme ute i de respektive bedriftene.

Reiseliv

Tilbake i kommunestyresalen var det klart for dagens siste tema; reiseliv. Stortingspolitikerne fikk en grundig innføring i reiselivet i Trysil, Scandinavian Mountains og det grenseløse samarbeidet i SITE (Sälen, Idre, Trysil, Engerdal).

Elverum

Ettermiddagen og kvelden før, 28. april, tilbrakte Hedmarksbenken i Elverum. Der fikk de fem ordførerne i Sør-Østerdalsregionen 10 minutter hver til å orientere om muligheter og utfordringer i sin kommune, før fagfolk slapp til for å fortelle om muligheter og utfordringer for senter for praksisrettet utdanningsforskning ved Høgskolen i Hedmark, Forsvarets framtid i fylket vårt og planene om fengsel i tidligere Sperre støperi.

 Mer informasjon

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 08.02.2019 12:48:15