Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trysil formannskap får ikke møte stortingskomite

Brystbilde av gråhåret mann i svart boblejakke ved elvebredd

​Ordfører Ole Martin Norderhaug er forundret over at Stortingets energi- og miljøkomite ikke vil møte Trysil formannskap om rovviltpolitikk og forvaltning av ulv.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Energi- og miljøkomiteen på Stortinget har avslått Trysil formannskaps ønske om et møte om rovviltpolitikken. Ordfører Ole Martin Norderhaug er forundret.

- Tatt i betraktning hvor betent dette temaet er, overrasker det meg at de ikke vil sette av tid til å møte oss. Jeg har aldri fått avslag på ønske om å møte stortingspolitikere før, sier ordføreren.

Forvaltning av ulv

Formannskapet ønsket å møte komiteen i forbindelse med at Stortinget skal behandle rovviltpolitikken og forvaltning av ulv.
- Vi ønsker å formidle de erfaringer vi som lokalsamfunn har med den rovviltpolitikken som føres i dag. Spesielt gjelder dette lokalbefolkningens opplevelse av redusert livskvalitet på grunn av økningen av nærgående ulv og det faktum at vi for tida bor innenfor en ulvesone, skrev ordføreren til komiteens formann Ola Elvestuen.

Protest

- Et enstemmig kommunestyre i Trysil har tidligere protestert mot dagens forvaltning. Hele formannskapet ønsker nå å møte komiteen før behandlingen i Stortinget. Vi vil også invitere med oss politisk ledelse i nabokommuner som har noen av de samme utfordringene som oss, avsluttet ordføreren.

Ikke anledning

I svaret fra komitesekretær Tiril Vogt står det at forespørselen fra Trysil formannskap ble behandlet på et komitemøte 14. april.

- Komiteen har ingen sak til behandling nå som omhandler rovviltpolitikken og forvaltning av ulv. Komiteen har derfor ikke anledning til å ha et slikt møte. Det gjøres imidlertid oppmerksom på at når det eventuelt kommer en sak fra regjeringen til behandling, vil man trolig avholde åpen høring i den forbindelse, skrev hun.

Regner med invitasjon

- Vi regner med å bli invitert til og få taletid i den direktesendte åpne høringa. Alt annet vil være særdeles merkelig. Kommer invitasjonen, stiller vi. Men om det blir før sommeren, eller etter at Stortinget åpner igjen i oktober, vet vi ikke nå, sier ordføreren.

Sist oppdatert: 16.04.2015 11:59:17