Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Ordføreren inviterer til folkemøter om kommunereformen

Mann i strikkegenser ved kart over Sør-Norge

​Ordfører Ole Martin Norderhaug vil høre den vanlige tryslings syn på kommunereformen og inviterer til folkemøter i Søre Osen, på Østby, i Trysil sentrum og i Ljørdalen.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

 

Kan dagens Trysil bestå som egen kommune i framtida? Og vil vi det? Ordføreren ønsker at folket engasjerer seg og inviterer til folkemøte om kommunereformen I Ljørdalen 12. mars.

​Møtet holdes i Lund samfunnshus kl 18.30-20.30.

Todelt møte

Både rådmann og ordfører skal være med på møtet. Den første timen informerer de om kommunereformen, oppgavene kommunen har i dag, og hvordan de løses, oppgavene vi kan forvente å få i framtida, og muligheten vi har for å håndtere dem alene eller sammen med andre. I den andre timen slippes ordet fritt.
- Vi håper på stort engasjement, for det er viktig at flere enn 25 folkevalgte kommer til orde i en så viktig sak, sier ordføreren.

Egen kommune

I gjeldende langsiktig plan står det at Trysil kommune skal bestå som egen kommune. Det har et enstemmig kommunestyre vedtatt.
- Så det er foreløpig det vi arbeider mot. Uansett må vi levere en argumentasjon for eller imot kommunesammenslåing til Fylkesmannen i løpet av våren. Vi tar med oss det som kommer fram på folkemøtene inn i den argumentasjonen, sier ordføreren.

Folkeavstemning

Ole Martin Norderhaug heller mot at spørsmålet om kommunesammenslåing i Trysil bør avgjøres ved folkeavstemning.
- Vi går snart inn i en ny valgkamp. Jeg tipper at alle partiene programfester sitt syn på kommunesammenslåing og folkeavstemning. Det kommer til å bli et tema i valgkampen, og da er det viktig at flest mulig vet mest mulig om det på forhånd, sier han.

Framdrift

Regjeringa har lagt opp til et løp som innebærer at kommuner som ønsker å slå seg sammen, kan søke om det i sommer. Søknadene behandles i mai 2016 og vil nok bli innvilget, tror ordføreren i Trysil. I juni 2017, tre måneder før stortingsvalget, skal Stortinget bestemme hvilke kommuner som skal tvangssammenslås, og om noen får bestå som i dag. 

Fire folkemøter

Ordfører og rådmann har hatt tre folkemøter om kommunereformen tidligere:

  • Tirsdag 10. februar kl 18-20 i Vestre Trysil skole i Søre Osen (fortrinnsvis for folk fra Vestre Trysil og Vestby)
  • Torsdag 12. februar kl 18-20 i Østre Trysil montessoriskole på Østby (fortrinnsvis for folk fra Østby og omegn)
  • Torsdag 26. februar kl 18-20 i kommunestyresalen i Trysil rådhus (fortrinnsvis for folk fra Innbygda, Nybergsund, Nordre Trysil og Søre Trysil samt kirkelig fellesråd og ungdomsrådet)

Møtet i Ljørdalen er fortrinnsvis for folk fra Ljøradalføret.
- Men samme hvor i Trysil du bor, er du velkommen møtet, sier ordfører Ole Martin Norderhaug og håper at tryslingene vil strømme til for å få informasjon og si sin mening om framtidas kommunestruktur.

 

Sist oppdatert: 20.03.2015 08:58:21