Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Fikk møte statsråden om laks

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 08.02.2019 12:52:00
Erik Sletten og Lars Erik Hyllvang

​Ordførerne i Trysil og Engerdal, Erik Sletten og Lars Erik Hyllvang, samt tre fra Fylkesmannen i Innlandet fikk møte klima- og miljøminister Ola Elvestuen for å snakke om gjeninnføring av laks i Femund-/Trysilvassdraget.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Tirsdag 12. mars 2019 tok statsråd Ola Elvestuen imot delegasjonen vår for å snakke om laks.

​Ordfører Erik Sletten er fornøyd etter møtet. Han, ordføreren i Engerdal og Fylkesmannen i Innlandet har lenge forsøkt å få til et møte med klima- og miljøministeren om gjeninnføring av laks i Femund- og Trysilvassdraget.

Embetsverket

I januar møtte de tre ansatte i klima- og miljødepartementet, et møte ordfører Erik Sletten karakteriserer som positivt.

- Men vi har over tid hatt et sterkt ønske om å få møte ministeren for å snakke om videre arbeid og strategi. Siden vassdraget renner på begge sider av riksgrensa, må vi få på plass en intensjonsavtale som sikrer en enhetlig, varig og grenseoverskridende forvaltningspraksis, sier han.

Høyt opp

Og en slik intensjonsavtale må inngås på høyt, politisk nivå i både Norge og Sverige, slår ordføreren fast. Han forventer at Ola Elvestuen etter møtet tar tak i saken og at intensjonsavtalen kommer på plass så raskt som overhode mulig.

Flere arter

- Med en slik avtale og forvaltningspraksis på plass oppfyller vi vanndirektivets krav om god økologisk status i vassdraget. Og dersom vi lykkes med å bedre miljøstatusen og få laksen tilbake i vassdraget, vil også andre arter dra nytte av det. Vi kan få både storørret og musling for eksempel, sier Erik Sletten som med glede har merket seg at flere av stortingsrepresentantene våre er levende opptatt av saken. Han nevner spesielt SVs Karin Andersen, Hs Kristian Tonning-Riise og Sps Trygve Slagsvold Vedum.

Delegasjonen

Fem personer dro for å møte Ola Elvestuen: ordfører i Trysil Erik Sletten, ordfører i Engerdal Lars Erik Hyllvang og Fylkesmannens virksomhetsdirektør i avdeling for beredskap, vergemål, justis, kommunal og regional samordning Anne Kathrine Fossum og seniorrådgivere i avdeling for vannforvaltning og forurensning Tore Pedersen og Atle Rustadbakken. Sistnevnte er norsk prosjektleder i prosjektet Två länder - én elv.

Sist oppdatert: 20.03.2019 07:38:49