Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Departementet sier nei til felling av Slettåsflokken

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 06.12.2017 18:27:16
Ulv i vinterskog

​Nesten sju måneder etter at Miljødirektoratet avslo Trysil kommunes klage på avslaget om å få felle Slettåsflokken, har Klima- og miljødepartementet konkludert med at de opprettholder direktoratets vedtak.

Illustrasjonsfoto

Klima- og miljødepartementet har avslått Trysil kommunes klage på Miljødirektoratets avslag på søknad om å få felle Slettåsflokken.

​Det ni sider lange avslaget er datert 1. desember.

Konklusjon

Departementet konkluderer slik:

Klima- og miljødepartementet opprettholder Miljødirektoratets vedtak 24. mars 2017 om avslag på søknad om felling av ulv i Slettåsreviret. Ved avgjørelsen har departementet lagt vekt på at Slettåsreviret ikke kan anses å ha en unormal adferd, selv om individer fra Slettåsflokken er observert i nærheten av bebyggelse. Departementet finner derfor ikke at det er risiko for skade på person, eller at det på annen måte er "allmenne helse- og sikkerhetshensyn eller andre offentlige interesser av vesentlig betydning" som åpner for felling etter naturmangfoldloven § 18 første ledd bokstav c. Klagen er dermed ikke tatt til følge.

Søknadens gang

13. februar 2017 søkte Trysil kommune om fellingstillatelse på en radiomerket ulvevalp i Slettåsreviret. Miljødirektoratet avslo søknaden 20. februar. 15. mars søkte kommunen om fellingstillatelse på hele Slettåsflokken. Den søknaden avslo Miljødirektoratet søknaden 24. mars. Trysil kommune klaget på vedtaket 10. april. Miljødirektoratet opprettholdt sitt vedtak 15. mai og sendte saken til departementet samme dag. Klima- og miljødepartementet opplyser at de mottok en faglig oppdatering av Miljødirektoratet 28. november. Og 1. desember avslo de altså klagen og fredet Slettåsflokken.

Du finner hele avslagsbrevet til høyre.

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 06.12.2017 18:56:48