Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Bulgarske ordførere på Trysilbesøk

Ordfører Ole Martin Norderhaug med gjestene fra Bulgaria

​Ordfører Ole Martin Norderhaug med tre kolleger fra Bulgaria og tolken fra
KS sin søsterorganisasjon i Bulgaria.
Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

 

​Tre ordførere fra Bulgaria har vært på tredagers besøk i Trysil, blant annet for å se nærmere på Trysil Fjernvarme.

- ​Trysil kommune, Regionrådet i Sør-Østerdal og grensesamarbeidet SITE har denne uka besøk av tre ordførere fra Bulgaria.
De kommer for å se hvordan vi produserer energi ut fra våre lokale råstoff: Biomasse, vann, sol og eventuelt vindkraft, opplyser ordfører Ole Martin Norderhaug.

Omvisning

De startet besøket med omvisning i Trysilfjellet tirsdag, forteller prosjektleder for SITE Staffan Bergqvist.
- Vi var innom Radisson Blu Resort Trysil og Mountain Resort Trysil, der de fikk se hvordan de fyrer med pellets. Så viste vi dem utsikten fra Høgfjellssenteret, kjørte videre til Skihytta og gjennom hytteområdet, sier Bergqvist. 

Biovarme

Onsdag besøkte de Trysil Fjernvarme og så den nye ovnen deres i drift. På ettermiddagen dro de til Halvor Sætre som har bygget nytt biovarmeanlegg på garden Kristoffers.
- Torsdag gikk turen til Sälen der de fikk se produksjon av fjernvarme, håndtering av søppel og solceller brukt på privat bolig, sier ordfører Norderhaug. Moderne skogsdrift i Søre Trysil og besøk på Lutufallet kraftstasjon sto også på programmet. 

Eidsiva

Besøket ble avsluttet fredag 20. september med en presentasjon av regionrådets arbeid på kontoret i Elverum før turen gikk til Trehørningen og Eidsiva i Hamar. 

Kompetanseoverføring

- De bulgarske ordførernes besøk kom i stand som et resultat av at Trysil kommune og regionrådet har bidratt med kompetanse i forbindelse med gjennomføringen av utviklingsprosjekter i Bulgaria, blant annet finansiert av EØS-midler. Vi håper nå at vi kan bli med på nye prosjekter og selge inn  lokal kompetanse, sier ordfører Ole Martin Norderhaug.

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:24:55