Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Økokrim har svart om etterforskninga av ulvesaken

Mann ved mikrofon

​Førstestatsadvokat Tarjei Istad i Økokrim.

Foto: Anita Høiby Gotehus, Østlendingen

 

Førstestatsadvokat Tarjei Istad i Økokrim har svart på formannskapets brev om ulvesaken i Trysil.

​I høst sendte Trysil formannskap brev til justisministeren der de stilte seg kritisk til deler av etterforskningen av ulvesaken i Trysil. Han sendte det til Riksadvokatembetet som sendte det videre til Økokrim.

Problematisk å skrive til kommunen

- Politiet har på vanlig måte forholdt seg til de siktede og deres advokater i denne saken. De er gitt anledning til å etterprøve grunnlaget for etterforskningen og henleggelsene og eventuelt rette henvendelser hit om det. Det er den normale ordningen. Det er problematisk om vi samtidig skal skrive om dette i brev til den kommunen de bor i. Blant annet kan vi ikke legge til grunn at alle personene som har vært under etterforskning, ønsker en slik offentlighet, skriver førstestatsadvokat Tarjei Istad i sitt svarbrev.

Ikke for å skremme

Istad understreker at alle etterforskningsskritt, inkludert ransaking og kommunikasjonskontroll, utelukkende ble tatt for å bekrefte eller avkrefte mistanke om straffbare forhold, ikke for å skremme jegerne.
- Jeg beklager hvis jeg har gitt et annet inntrykk noe sted, skriver Istad.

Overvåkning

Formannskapet skrev også at det er svært ubehagelig at ingen riktig vet om de har blitt overvåket eller ikke. Til det svarer Istad at alle som spør, skal få svar på om de har vært undergitt kommunikasjonskontroll eller ikke. Han understreker at kommunikasjonskontroll bare var rettet mot et fåtall personer i en begrenset periode.

Ulvemotstand ikke nok

Førstestatsadvokat Istad skriver videre at uttalelser om sterk motstand mot ulv, ikke alene utløste kommunikasjonskontroll. Det var det uttalelser som vekket mistanke om ulovligheter som gjorde. For øvrig er det domstolene som gir klarsignal til at politiet kan iverksette ransaking og kommunikasjonskontroll.

Du finner all korrespondansen i saken til høyre.

 

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:25:10