Vindvarsel på oransje nivå

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 20.09.2018 10:08:29
Vindkast i furuskog

​Det blåser friskt i Trysil i dag, men det er ingenting mot det som kan komme ifølge Meteorologisk institutt. Om vindvarselet for fredag og natt til lørdag slår til, anbefaler de oss å sikre løse gjenstander og holde oss inne dersom vi ikke må gå ut.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Også i innlandet kan det bli kraftige vindkast framover, særlig natt til lørdag. Fest løse gjenstander.

​Fylkesmannen har sendt ut varselet fra Meteorologisk institutt om vind på oransje nivå - det nest høyeste - også for våre områder.

20-25 m/s

I varselet heter det:

Fra fredag ettermiddag til natt til lørdag er det ventet lokalt kraftige vindkast i Rogaland, Sørlandet, Telemark og Østlandet. De sterkeste vindkastene ventes nær kysten og i fjellet. Vinden vil først blåse fra en sørvestlig retning og påvirker da kysten og fjellet mest. I Hedmark og Oppland fra natt til lørdag kraftige vindkast fra vest og nordvest, lokalt opp til 20-25 meter i sekundet. Vindkastene avtar lørdag kveld.

Fest gjenstander

Om varsel på oransje nivå skriver de:

Gjenstander med store vindfang kan blåse over ende. Broer kan stenges, og det er fare for skade på bygninger og infrastruktur. Sterk vind kan føre til kansellerte avganger med båt, fly og annen transport. Fest alle løse gjenstander og unngå å bevege deg unødvendig utendørs. Du må være forberedt på alvorlige konsekvenser og bør vurdere om det er forsvarlig å utføre planlagt aktivitet i områdene som er berørt av oransje farevarsel.

Du kan lese mer på met.no.

Sist oppdatert: 24.09.2018 00:53:57