Venter ikke stor flom i Trysilelva i helga

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 05.06.2020 11:49:58
Brua og Trysilfjellet

​Vannstanden i Trysilelva har holdt seg stabilt på fem steiner på brukarene på brua i sentrum den siste tida. Det er forventet at vannstanden vil stige i helga, men det blir neppe stor flom av det.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Verken NVE eller beredskapskoordinator Hans Martin Aas venter stor flom i Trysilelva i helga, tross nedbørsmengdene som er meldt.

​NVE holder faregraden på laveste nivå, grønt, til og med søndag, og det er så langt de varsler i dag.

Ikke stor flom

- Jeg har sjekket fire værvarsler. Det kan komme 35-50 millimeter i Trysil de neste dagene. Jeg tror ikke det er nok til å skape stor flom i Trysilelva. Derimot kan mindre bekker og åer gå over sine bredder dersom det blir kraftige byger lokalt, sier Hans Martin som sammen med resten av kriseledelsen i Trysil kommune kommer til å følge situasjonen nøye i helga.

217 kubikkmeter

Kl. 10 i dag passerte det snaut 217 kubikkmeter i sekundet ved målestasjonen i Nybergsund.

- En middelflom er til sammenlikning på 328 kubikkmeter per sekund, og flommen i 2018 hadde sin topp på 548 kubikkmeter per sekund, sier beredskapskoordinator i Trysil kommune Hans Martin Aas.

Liten sjanse

- Flom er bestandig spennende, men akkurat nå er det liten sjanse for at det blir stor flom. Det ser knapt nok ut til å bli normal vårflom, men vi er så klart spente på hvor mye regn det blir og hva det fører til av økt vannstand både i elva og andre vassdrag, sier ordfører Erik Sletten.

Følg med på varsom.no.

Flomsteinen 5.6.2020

Situasjonen ved flomsteinen 5.6.2020.
Foto: Harald Nyberg, Trysil kommune

God klaring til flomsteinen ennå

Elva skal stige en god del før vannet når opp til flomsteinen.

Pumpene på flomvollen 5.6.2020

Vannpumpene ved flomvollen er satt i drift, men det er fortsatt et stykke før elva når opp til dem.

Sist oppdatert: 05.06.2020 12:05:22