Vegvesenet er i flomberedskap

Brystbilde av mann i vegvesenjakke og hjelm

​Regionvegsjef Per Morten Lund.

Foto: Statens vegvesen

​​Statens vegvesen region øst er i beredskap etter varsel om flom- og skredfare fra NVE, melder de i en pressemelding.

Varmt vær, sammen med intenst regnvær fredag og lørdag, kan gi utfordringer for veger og trafikk i store deler av Oppland og Hedmark, skriver vegvesenet og fortsetter:

Varme og nedbør

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har sendt ut varsel om flom for Hedmark, Oppland, Buskerud og Telemark. Varmt vær fører til stor snøsmelting i fjellet, og det er i tillegg meldt om til dels store nedbørsmengder fredag og lørdag.

Klare til innsats

- Våre folk er i beredskap, og vi følger situasjonen tett med tanke på flom og skred. Vi har løpende kontakt med våre driftsentreprenører som er klare til innsats når det blir behov for det, sier regionvegsjef Per Morten Lund.

Oppdatert info

På Statens vegvesens nettsider, www.vegvesen.no oppdateres trafikkinformasjonen kontinuerlig. Følg også Region øst på Twitter, @VegvesenOst.

Medievakta i Statens vegvesen Region øst: 953 00 727 (døgnvakt).

Under en eventuell flom vil vi bruke #flom14 på Twitter.

Telefon: 02030

Sist oppdatert: 23.05.2014 13:35:49