Vegmøte med Statens vegvesen

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 03.05.2018 21:00:00
Erik Sletten på hullete veg

​Ordfører Erik Sletten vil bruke møtet til å se på hele vegproblematikken.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Ordfører Erik Sletten har invitert til vegmøte med Statens vegvesen og Mesta fredag 4. mai kl. 10 på Trysil rådhus.

​- Møtet ble varslet i fjor høst og ikke minst etter vårvegstandarden, blir dette vegmøtet viktig, sier ordfører Sletten.

Dårlige veger

- Høsten 2017 var grusvegene i Trysil nok en gang i et sterkt negativ fokus. Vegene var knapt kjørbare, i dårlig forfatning, oppbløtt av lang tids nedbør, hullete og vanndammer med mer, sier ordføreren.

Mye grusveg

Trysil er stort og har mye grusveg, cirka 300 kilometer med kommunal og fylkeskommunal grusveg. Ingen kommune i Hedmark har mer grusveg.

Bedre vegstandarden

- Grusvegene blir vedlikeholdt , gruset og høvlet, men står seg ikke godt nok allikevel. På denne bakgrunnen lovet vi tryslingene å holde et vegmøte med rette instanser for se på hva som kan gjøres for å bedre vår vegstandard, sier Sletten.

• Innledning og bakgrunn ved Trysil kommune
  • Vegfakta Trysil ved Hans Martin Aas og Statens vegvesen
    - Kilometer veg med grus og fast dekke
    - Dagens trafikk og framover
    - Vedlikehold
    - Vegplaner
  • Grusveg til veg med fast dekke ved Kristoffer Lund, Ph.D. Borregaard as og Lars Ask Crusher International
  • Alternative metoder ved Statens vegvesen
    - Hvilken standard grusvegene skal ha
  • Vegen videre - er det rett eller mulig å gjøre et prosjekt der metoder og strekninger blir utprøvd på? Finnes det kanskje midler noe sted?
  • Eventuelt

Fra Statens vegvesen kommer Morten Brandsnes, Trond Storsveen og Per Magnar Klomstad, som tar med seg sin egen driftsentreprenør Mesta. - Vi kommer dessuten for å lytte til de innspill som kommer fra kommunen og andre, sier Per Magnar Klomstad i Statens vegvesen.

Sist oppdatert: 05.05.2018 00:51:40