Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Nyheter

Vebjørn Sand stilte ut i Trysil

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 03.09.2019 19:30:00
Aune Sand

​Aune Sand med ett av tvillingbrorens malerier.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Det var ikke hvem som helst som hadde  pop up-utstilling i vestibylen i kulturhuset Hagelund. fra 4. til 22. september 2019.

​Dette var en stor pop up-utstilling - minst 200 malerier ble stilt ut, dette var kunst i verdensklasse!

Rundt omkring i landet

Sammen med broren Aune Sand reiser Vebjørn Sand til ulike steder i landet med denne pop up-utstillingen. Det var stor stas at nettopp Trysil blir et av utstillingsstedene.

Kunsten

Aune fortalte dette om utstillingen:

- Det er de flotteste bildene fra New York som vi reiser rundt med i Norge. Etter at Vebjørn fylte 50 år ble det viktig å vise fram bildene også her i Norge. Pop-up utstillingen viser fram kunst fra hele hans liv. Det er motiver fra Sydpolen, portretter og akt malerier. Maleriene viser hele Vebjørns spenn. Hovedtematikken i denne utstillingen er andre verdenskrig.

Utstillingsåpningen

Vebjørn Sand åpnet pop up-utstillingen 4. september kl. 13 og presenterte utstillingen. I tillegg til hans malerier hadde den også med noen av Marianne Aulies malerier. Og det ble diktlesing ved Aune Sand.

Roseslottet

- Vi jobber også med et stort prosjekt nå - Roseslottet. Store malerier på fire ganger seks meter skal stå ute ved Frognerseteren. Vebjørn maler fra krigen og motstandskampen. Demokratiet hedres og det vektlegges at lovene er like for alle, sa en engasjert Aune Sand.

I 10 dager

- Vi vil alltid være to til stede på utstillingen. I tillegg til meg, så blir det Øystein Vestre. Utstillingen, som også er en salgsutstilling, kan besøkes til og med søndag 15. september. Hver dag fra kl. 11-19, men på søndag åpner vi kl. 12 etter kirketid, fortalte Aune før de åpnet.

Malekurs

Vebjørn Sand kom tilbake og holdt malekurs for alle sjetteklassingene i Trysil 12. september. Det var nok en kjempestor opplevelse.

Sist oppdatert: 30.09.2019 08:12:16