Vannstanden synker i Trysil

Bil står på oversvømt veg

​Vegen sør for Ljørdalen er fremdeles stengt.

Foto: Atle Fredheim, Trysil kommune

Vannstanden går ned ved målestasjonen i Nybergsund, fire kommunale veger er gjenåpnet, 17 okser​ er reddet og hjemmetjenesten har hatt en rolig natt.

​Dette er status etter krisemøtet i dag, tirsdag 24. mai kl 8.

Veger åpnet igjen

Vegene i Tøraasen, Drevdalen og Rabbkjølen, samt Ensrudvegen er gjenåpnet melder teknisk sjef Hans Martin Aas.

17 okser reddet

Takket være en formidabel redningsaksjon er 17 okser reddet ut fra et flomtruet fjøs i Ljørdalen. Hele besetningen er nå trygge på fellesbeitet i Støa. Med på redningsaksjonen i går kveld og natt var blant andre landbrukssjef Olav Kornstad.

Vannstanden synker

Ved målestasjonen i Nybergsund har vannstanden gått ned med to kubikkmeter per sekund fra kl 6 til kl 8 i dag. Yr varsler nedbør i moderate mengder utover dagen og kvelden. Pumpene på flomvollen er i drift og fungerer som de skal, ifølge Aas.

Vegene nå

Riksveg 25 var stengt en times tid i går, men situasjonen rundt vegene i Trysil er nå under kontroll. Situasjonen har forbedret seg fra i går med fire kommunale veger som er gjenåpnet. Viktig å merke seg at alle grendene i Trysil har vegforbindelse.

Ljøravassdraget

Teknisk sjef Aas forteller at Drevja har gått betydelig tilbake, men vegen er fortsatt stengt sør for Ljørdalen sentrum. Vegen mellom Ljørdalen og Støa er åpen.

Vann i kjeller

Privatpersoner som har fått vann i kjelleren, har fått hjelp av brannvesenet og sivilforsvaret.

Oppdateringer

Nytt krisemøte blir kl 15 i dag, men vi oppdaterer veg situasjonen og andre ting fortløpende hvis ting endrer seg.

Sist oppdatert: 24.05.2016 10:24:42