Vannstanden har sunket 22 cm i dag

Flomstein i flomvann

​Vannstanden på flomsteinen i Trysil sentrum kl 19 tirsdag 27. mai 2014.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

Kl 19 i kveld 27. mai hadde vannstanden i Trysilelva sunket 22 centimeter til fra kl 8 i morges.

​Men elva er fortsatt veldig høy. Vi ser bare en stein på brukarene under gammelbrua. Det betyr at vannet står like høyt som det gjorde lørdag kveld.

50 cm ned på saga

I dag sank vannstanden på Moelven Trysil med 50 centimeter, fortalte daglig leder Runar Pettersen da olje- og energiminister Tord Lien var innom sagbruket i ettermiddag. Likevel er det opptil en meter dypt inne i produksjonslokalene. Det vil gå ei stund ennå før drifta er i gang igjen.

Gammelbrua

Ved gammelbrua sank vannstanden med 46 centimeter fra vi begynte å måle kl 15.30 i går til kl 18 i dag. Vannmengdene som passerte Nybergsund en time tidligere, var 582,4 kubikkmeter i sekundet. Det er en god del over 20 års flom-nivået som er på 546 kubikkmeter i sekundet.

Fortsatt beredskap

Trysil kommune er fortsatt i flomberedskap, beredskapsnumrene opprettholdes og det er vakt på flomvollen i natt. Her blir målepinnen ved gammelbrua lest av annenhver time.

Sist oppdatert: 27.05.2014 22:24:28