Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Nyheter

Fjernvarmens vannlekkasjer er reparert

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 13.09.2017 10:45:00
Erik Lund

​Daglig leder i Trysil Fjernvarme sier at de nå har fått tettet de store vannlekkasjene på nettet sitt.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Trysil Fjernvarme har funnet og tettet vannlekkasjene på nettet sitt.

​Daglig leder Erik Lund sier at de fant to lekkasjer ved undergangen ved Trysil-Knut hotell, en oppe ved fylkesveg 26 i samme område og en ved Byggmix. Tettinga av lekkasjer var utfordrende.

Følgefeil

- For det er slik at når vi stenger vannet og slår av varmen for å kunne tett en lekkasje, så oppstår det nye når vi setter på vannet og varmer det opp igjen. Det gamle nettet tåler dårlig slik endring i trykk og varme. Det er utfordrende for oss, men det er prisen vi må betale for å ha Norges eldste fjernvarmeanlegg, sier han.

Tre nødkjeler

Da de stengte av fjernvarmen for å kunne reparere det siste bruddet, fikk både Trysil sentrum, Mosanden og fjellet  fjernvarme via tre beredskapskjeler. Men abonnentene på Slettmoen samt Trysil Vask og Rens, Trysil videregående skole og Trysil tannklinikk har ikke tilgang til nødfyr, så de ble uten fjernvarme til lekkasjen var reparert.

Bytter ut kummer

Trysil Fjernvarme er nå i gang med å planlegge utbytting av kummer.

- Nå har vi reparert midlertidig. Det skal holde ei god stund. Men vi må gå grundigere til verks for å hindre framtidige lekkasjer; grave opp alle kummene på det gamle anlegget og rundt dem, kappe rør og erstatte med nye. Vi skal planlegge i vinter med tanke på å reparere til sommeren, sier Erik Lund.

Sist oppdatert: 18.10.2017 11:07:02