Ungdomsrådet 2019-2020

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 31.10.2019 15:40:00
Trysil ungdomsråd

​Her er de 14, fra venstre: Maja Øvergård, Hedda Elise Sande, Ida Skoglund, Simen Lindstad, Malene Ru Xie, Olea Hildrum, Sara Blixt, Einar Stengrundet, Frida Nordnes Bækken, Renate P. Karlsmoen, Signe Storsnes, Oda Trønnes Hagebakken, Maina Kristin Roen Jota og Madeleine Lyseggen Aas.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

Det nye ungdomsrådet har hatt opplæringsdag, og den engasjerte gjengen har også gjennomført ungdomsrådets kommunestyremøte.

​- Dette er en utrolig engasjert gjeng! Fire har meldt seg til ledervervet, og seks ville være nestleder, sier koordinator Beathe Helen Sande.

Politisk organisering, budsjett og barn og unge

Opplæringsdagen startet med grundig og god informasjon fra ordfører Erik Sletten, rådmann Jan Sævig og kommunalsjef Roar Vingelsgaard. - Vi har også gjennomgått retningslinjene til ungdomsrådet, forteller Beathe.

Bli kjent

- I dag har vi lagt vekt på å bli kjent. Vi har snakket om Ung kultur møtes (UKM), som er helga 7.-9. februar, og Get Out Trysil som begge arrangeres av ungdomsrådet. I slutten av april skal vi også arrangere fylkesmønstringa til Ung kultur møtes - det gleder vi oss masse til! Ungdomsrådet har valgt Maja Øvergård til leder og Sara Blixt til nestleder, opplyser Beathe.

Saker som engasjerer

Blant sakene som engasjerer ungdomsrådet er blant annet barn og unge, jobbmuligheter, gode skoler med gode lærere og en variert skoledag. På opplæringsdagen hadde de også idedugnad på saker dem vil jobbe videre med.

Trysil ungdomsråd

Disse sitter i ungdomsrådet:

• Simen Lindstad
  • Sara Blixt (nestleder)
  • Ida Skoglund
  • Einar Stengrundet
  • Hedda Elise Sande
  • Olea Hildrum
  • Malene Ru Xie
  • Oda Trønnes Hagebakken
  • Signe Storsnes
  • Madeleine Lyseggen Aas
  • Frida Nordnes Bækken
  • Maja Øvergård (leder)
  • Maina Kristin Roen Jota (vara)
  • Renate P. Karlsmoen (vara)

Ungdomsrådets kommunestyremøte

Ungdomsrådet har også lekt kommunestyre. Ungdommen ble delt inn i tre partier og hvert parti fikk sine argumenter som de skulle fremme på talerstolen. Alt under kyndig ledelse av varaordfører Stine Akre. - Mange fine forslag kom fram og engasjementet var stort, forteller en fornøyd Beathe.

Trysil ungdomsråd og varaordfører Stine AkreGruppearbeid ungdomsrådet
Bilde 1 og 2.

Gruppearbeid ungdomsrådetGruppearbeid ungdomsrådet
Bilde 3 og 4.

Bilde 1: Trysil ungdomsråd med varaordfører Stine Akre
Bilde 2: Fra venstre Oda Trønnes Hagebakken, Signe Storsnes, Olea Hildrum, Renate P. Karlsmoen og Simen Lindstad
Bilde 3: Fra venstre Frida Nordnes Bækken, Malene Ru Xie, Ida Skoglund, Maina Kristin Roen Jota og Hedda Elise Sande
Bilde 4: Fra venstre Maja Øvergård, Madeleine Lyseggen Aas, Einar Stengrundet og Sara Blixt

Fotograf bilde 2, 3 og 4 er Stine Akre.

Sakene

Ungdomsrådet debatterte:

1. Kommunalt busstilbud til grendene i Trysil
  2. Gratis måltid i skolen
  3. Renovasjon og ombygging av kulturhuset

Du kan les mer om sakene og vedtakene til høyre.

Sist oppdatert: 31.10.2019 15:46:44