UDI legger ned to akuttmottak i Trysil

Hytter på Ljøratunet

​UDI har gitt ordføreren i Trysil beskjed om at akuttmottaket på Ljøratunet i Ljørdalen legges ned 19. januar.

Foto: Erik Sletten, Trysil kommune

​UDI legger ned akuttmottakene på Ljøratunet og Trysilfjellet leilighetshotell i uke 3.

​I et brev til ordføreren skriver UDI at akuttmottaket på Ljøratunet legges ned 19. januar. Der bor det nå 108 personer. Trysilfjellet leilighetshotell legges ned som akuttmottak 23. januar. Der bor det nå 71 personer.

Permanent mottak?

Trysilfjellet leilighetshotell har lagt inn anbud om å bli permanent asylmottak med 250 plasser, hvorav 50 akuttplasser. I uke 3 og 4 vil UDI avgjøre hvor i Norge de skal opprette nye permanente mottak. Da blir det også klart om de har plasser nok, eller om de går ut på en ny anbudsrunde for å få flere mottak. I dag kommer det cirka 150 asylsøkere i uka til Norge. Om tallet er atskillig lavere enn i fjor høst, kommer det fortsatt flere enn Norge sender ut i uka.

Undervisning

Siden Ljøratunet akuttmottak legges ned allerede 19. januar, vil ikke Trysil kommune sette i gang norskundervisning for barna der nå. Men på Trysil-Knut hotell, som har avtale med UDI til 3. mars, starter undervisninga 19. januar. To lærere skal ha norskundervisning for de 14 barna i skolepliktig alder fire timer om dagen på tirsdager, onsdager og torsdager med 4 timer per dag.

Tilskudd

Fra undervisninga starter får Trysil kommune 8 200 kroner per elev per måned. I 2015 mottok Trysil kommune en drøy million kroner som følge av at vi er vertskommune for asylmottak; 544 000 kroner i statlig vertskommunetilskudd og 562 000 kroner i skjønnsmidler fra Fylkesmannen.

Sist oppdatert: 15.01.2016 08:38:46