Trysilelva stiger fremdeles

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 19.05.2017 09:00:00
Gammelbrua i Trysil sentrum

Bildet er fra vannstanden ved Gammelbrua i Trysil sentrum i dag tidlig kl 8.20.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Vannføringa i de store vassdragene øker, mens det er i ferd med å avta i de små og mellomstore.

Dette var status i dag tidlig, 19. mai kl 8:

Moelven

Trysilelva er i ferd med å komme innover Moelvens arealer på Slettmoen, nord for Trysil sentrum.

Veger

• Av de fylkeskommunale vegene er Flendalsvegen åpen med ett kjørefelt.
  • Fylkesveg 26 mellom Engerdal og Jordet er i ferd med å bli åpnet for større kjøretøy. Mesta er på plass for å lede utbedringsarbeidet og dirigering.
  • Skolebussene har gått som normalt også mellom Engerdal og Jordet.
  • Sennsjøvegen er fortsatt stengt ved kommunegrensa, og det er vanskelige kjøreforhold ved Eidet gård.
  • De kommunale vegene Tøråsvegen, Rabbkjølvegen og Skjærhollavegen er fortsatt stengt på de samme stedene som sent i går kveld.

Trysilelva stiger

Vannet stiger fremdeles i Trysilelva og sørover i Ljøra. Fra i går kveld kl 23 til i dag tidlig, 19. mai kl 6 har vannet steget 144,2 kubikkmeter per sekund ved NVEs målestasjon ved Nybergsund. Folk bes sjekke sine eiendeler langs de store vassdragene.

Prognose kommer

NVE kommer ventelig om ikke så lenge med en prognose som vi kunngjør.

Sist oppdatert: 19.05.2017 09:26:29