Vannet sank 21 cm i natt

Flomstein i flomvann

​Steinene rundt flomsteinen er på veg opp gjennom flomvannet igjen. Og vannet har
sunket til under streken for 355 meter over havet.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Vannstanden i Trysilelva fortsetter å synke. Kl 8 onsdag 28. mai er det bare halefinna på Elvefrua som er dekket av vann.

Vaktmesterne i kommunen har døgnvakt med pumpene på flomvollen og skal ha det til vannstanden er under inntaket til pumpene. Som ei ekstraoppgave sjekker de målepinnen ved gammelbrua annenhver time. Mellom kl 20 tirsdag kveld og kl 8 i dag tidlig hadde vannstanden sunket med 21 centimeter. Elva er nå 71 cm lavere nå enn da disse målingene startet 26. mai kl 15.30.

Vannmengder

Kl 7 i morges rant det 526,1 kubikkmeter i sekundet forbi målestasjonen i Nybergsund. Det er 20 kubikkmeter under 20 års flom og 45 kubikkmeter over 10 års flom.

Havfruestatue på steinring ved flomstein i elv
Bare halefinnen på Elvefrua er nå under vann.
Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Sist oppdatert: 28.05.2014 16:05:13