Trysil kommune rydder opp i Engersjøen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 08.09.2017 11:31:00
Vrakrester i Engersjøen

​Slik har det sett ut ved Engersjøen i Engerneset siden flommen i mai. Til uka rydder Trysil kommune opp. Rådmannen beklager at det ikke har skjedd før.

Foto: Per Arne Storsnes

Trysil kommune tar ansvaret for å fjerne restene etter hytta som ble tatt av flommen og havnet i Engersjøen.

Teknisk sjef Hans Martin Aas sier at ryddearbeidene begynner torsdag 14. september. Veg-, vann- og avløpsavdelingen stiller med mannskap, lastebil, båt og utstyr og eiendomsavdelingen med en vaktmester.

2017-flommen

Det var 18. mai at ei hytte ved Røa i Engerdal kommune ble tatt av flommen og havnet i Engersjøen som ligger delvis i Trysil og delvis i Engerdal. Mye av hytta - tak, vinduer, masse treverk, madrasser og annet - fløt inn i Trysil og inn til land nord i Engerneset. Siden har det ligget der.

Ansvarsspørsmål

Allerede for tre måneder siden hadde Engerdal og Trysil kommune fått utredet juridisk hvem som har ansvaret for å rydde opp; hytteeier, kommunen der hytta sto, eller kommunen eller grunneier der vrakrestene havnet. Men i den travle innspurten mot sommerferien rakk ikke rådmannen i Trysil å gjøre mer med saken.

I glemmeboka

Og etter sommerferien og alt som da lå på kølista, ble vrakrestene i Engersjøen glemt. Ingen purret på saken heller. Ikke før Per Arne Storsnes la ut et bilde og skrev på facebooksida si i går: "Frå 18. mai. I sjøen fortsatt. Ska tru høkken som har ansvaret for å ta att?? - Trysil kommune"

Fjerner straks

- Det er enten grunneier eller kommunen der vrakrestene ligger, som har ansvaret. Vi mener det er urimelig at grunneier skal rydde opp i det som kommer med flommen på denne måten. Så dette ansvaret tar vi. Vi rydder opp til uka, og jeg kan bare beklage at det ikke har skjedd før, sier rådmann Jan Sævig.

Sist oppdatert: 11.09.2017 08:42:09