Trysil kommune gikk 11 millioner i pluss i 2014

10 millioner kroner i fire seddelbunker innpakket i plast

​Dette er 10 millioner kroner. Trysil kommune sparte ytterligere 1 million i forhold til budsjett
i 2014. Om det er økte inntekter, mindre kostnader eller en blanding og på hvilke områder,
skal rådmannen finne ut av den nærmeste måneden.

Foto: Norges Bank

Regnskapet for Trysil kommune 2014 er på det nærmeste ferdig. Det viser et mindreforbruk i forhold til budsjett på cirka 11 millioner kroner.

- Det betyr et netto driftsresultat på 3,92 prosent​, det høyeste vi har hatt på 12 år. Målet i budsjettet var et driftsresultat på tilnærmet 0. Noe av mindreforbruket skyldes premieavvik. Hva resten kommer av, skal jeg ha klart til formannskapets økonomiseminar i mars, sa rådmann Kristian Trengereid.

Like galt

- Det er nesten like galt å ha pluss som minus i regnskapet når vi ikke vet hvorfor, sa han: - Kunne vi ha oppdaget dette tidligere slik at kommunestyret ble klar over det i en tertialrapport og kunne ha omdisponert midler og prioritert annerledes? Det skal jeg til bunns i, sa rådmannen.

Forbedringsprosjekt

Han fortsatte:
- Nå er vi i gang med forbedringsprosjektet 2016. Der skal vi spare 11 millioner kroner ifølge planen. Men når vi nå får 11 millioner ekstra i 2014, hva er det reelle behovet for innsparing da? Det skal jeg finne ut av. Hvis deler av summen handler om varige ekstrainntekter, stresser vi kanskje organisasjonen unødig med hensyn til størrelsen på innsparingene vi må ta, sa han.

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:23:53