Siste uka med akuttmottak på Trysil hotell

Trysil hotell sett fra Løkjavegen

I to måneder har Trysil hotell vært akuttmottak for asylsøkere. 6. november er det slutt.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Fredag 6. november flytter de siste asylsøkerne ut av Trysil hotell, melder UDI.

Årsaken er at eierne av Trysil hotell ikke ønsker å forlenge avtalen med UDI. Hotellet har vært akuttmottak for cirka 50 flyktninger de siste to månedene. Nå vil eierne tilbake til normal hotelldrift.

Helsehjelp

Siden det kun har vært snakk om kortvarig, midlertidig overnatting, har ikke Trysil kommune hatt andre oppgaver som følge av akuttmottaket enn å sørge for å gi helsetjenester på legesenteret når noen fikk akutt behov, på samme måte som vi gjør til alle som oppholder seg her.

Frivillige

Tryslingene var raske til å engasjere seg da Trysil hotell ble akuttmottak. Mange samlet inn klær, sko, leker og annet utstyr til asylsøkerne.

Sist oppdatert: 15.11.2015 00:51:32