Vi er årets hyttekommune!

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 28.06.2019 16:10:00
Gudrun S. Lohne, Erik Sletten, Audun Bringsvor og John Johannson

Gudrun S. Lohne, Erik Sletten, Audun Bringsvor og John Johannson er svært fornøyd med kåringen!

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Norsk Hyttelag har kåret Trysil til Årets hyttekommune 2019.

- Over flere år har Trysil blitt mer og mer attraktiv for sine 6 645 hytteeiere, og fremstår nå som en spennende helårsdestinasjon, sier generalsekretær i Norsk Hyttelag Audun Bringsvor.

Begrunnelsen

Prisen Årets hyttekommune er innstiftet av Norsk Hyttelag, og dette er første gang prisen deles ut.

- Prisen går til en kommune som over tid har vist evne og vilje til dialog og samarbeid med sine deltidsinnbyggere, og som gjennom ord og handling har skapt en bedre hyttekommune for hyttefolk. Trysil har gått fra å være en skidestinasjon til å bli en helårsdestinasjon, noe som gjør at vi hytteeiere får enda mer glede av hyttene våre. Samtidig har Trysil greid å være en god vert for både hytteeiere i alpinbakken og hytteeiere i utkanten av kommunen sier Bringsvor.

Prisoverrekkelse

Det var ordfører Erik Sletten som mottok prisen på vegne av Trysil kommune. Prisen ble overrakt av Audun Bringsvor på samarbeidsmøtet mellom kommunen og hytteeierne 28. juni.

- Det føles riktig å overrekke prisen på dette møtet, sier Bringsvor, ettersom disse dialogmøtene er en av årsakene til at Trysil får prisen.

Erik Sletten og Audun BringsvorErik Sletten
- Jeg er både overrasket og takknemlig over prisen - dette var meget hyggelig, sier ordfører Erik Sletten. Audun Bringsvor overrakte både gode ord, blomster og bildet Sjå mor! av Kristian Finborud.

Møter med hytteforeningene

To ganger i året inviterer vi alle de lokale hytteforeningene til møte på rådhuset. - Det er viktig for oss at dette er dialogmøter og ikke bare informasjonsmøter. Vi ønsker oss innspill fra hytteeierne, og vi opplever hytteeierne våre som positive, konstruktive og lokalpatriotiske på Trysils vegne, forteller ordfører Erik Sletten.

Glade i hyttekommunen sin

Trysil er en populær hyttekommune, og tildelingen av prisen som Årets hyttekommune ble møtt med overraskelse og glede fra de lokale hytteforeningene.

- Vi gratulerer Trysil. Trysil er en positiv hyttekommune som er flinke til å informere hytteeierne gjennom to årlige hyttemøter, sier Per Kristian Hanevold i Bjønnåsen Hytteeierforening.

- Vi er svært positive til at Trysil mottar prisen som årets hyttekommune. Som leder i landets største hytteeierforening har jeg satt pris på god dialog med kommunen. De få utfordringene vi har hatt, opplever jeg at kommunen er flinke til å ta tak i, sier John Johannson i Trysilfjell Hytteeierforening.

- Vi føler oss godt ivaretatt av Trysil kommune og gratulerer med prisen. Hyttene i vårt område er ordentlige hytte-hytter, men vi føler oss ikke mindreverdige i kommunen for det, sier Grete Kristin Storløpa i Bittermarka Hytteforening.

Sist oppdatert: 28.06.2019 16:12:05