Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Nyheter

Trysil-Knutprisen til Even Kvien

Familien Kvien og ordføreren i Trysil

​Krister, Even og Karina Kvien og ordfører Ole Martin Norderhaug.
Foto: Gunvor Norderhaug

 

Du er et forbilde for hele Norge, sa fylkesmann Sylvia Brustad da hun overrakte Trysil-Knutprisen 2013 til brannofferet Even Kvien (8).

​- De fleste av oss opplever at livet ikke alltid er i vater. Men noen ganger gjør livet så brå kast at vi knapt skjønner hva som skjer. Noen ganger må mennesker gjennomleve så dramatiske hendelser at vi ikke skjønner at det går an å bli helt menneske igjen, finne att livstru og livsmot, sa ordfører Ole Martin Norderhaug i sin tale til den unge prisvinneren.

Stå-på-vilje

Even Kvien var bare fire år da han mistet bestefaren og ei kusine og selv ble alvorlig brannskadet i en dramatisk gasseksplosjon. Siden er han operert 80 ganger.
- Men selv om Even er merket utapå, er livslysten, motet og stå-på-viljen sterkere enn noen gang. Iblant kan mot og pågangsmot finnes der vi ikke trodde det var mulig, sa ordføreren. 

Tidligere vinnere

Trysil-Knutprisen deles ut til noen som lever opp til idealene raskere, sterkere, høyere, modigere. Tidligere vinnere er motstandskjempe Gunnar Sønsteby (2008), fotballspiller Dagfinn Enerly (2009), alpinist Aksel Lund Svindal (2010), langrennsløper Petter Northug jr (2011) og gründer og forretningsmann Olav Thon (2012). 

Juryen

Juryen har bestått av Svein Skarpmo fra Hallo Trysil, ordfører i Trysil Ole Martin Norderhaug, fylkesmann i Hedmark Sylvia Brustad, statsråd Sigbjørn Johnsen og daglig leder i Skistar Trysil Helge Bonden.

 

Sist oppdatert: 20.03.2015 08:57:26